Mobiltech

Kölcseyvel magyarázzuk el, hogy miért nehéz a siker a Tag Heuer atomdrága okosórájának

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 11:04

Megnéztük miért nem volt sikeres eddig egyetlen luxus óragyártó sem az okosórákban. Van magyarázat.

“Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.”

Ez Kölcsey 1833-as Emléklapra című epigrammája, ami elsősorban mégis csak a hazaszeretetről szól, de nem kizárólag. A két sor között, áthajolva ugyanis ott van a luxustermékek egyik fontos definíciója: “fiadnak hagyd örökűl ha kihunysz”. Ezt mondja az összes Patek Philippe vagy Hermés reklám is. Ezek a termékek olyan örök darabok, amelyeket egyszer valamelyik leszármazottunk fog tulajdonolni. A nekünk szabott időtől szinte függetlenül léteznek, olyanok, mint a Föld, mi csak gondjukat viseljük. Tekintsünk el attól, hogy ez igaz-e vagy sem, ez a luxus logikája.

A fenti viszont nagyon nehezen egyeztethető össze az egy-két évente cserélhető és cserélendő műszaki cikkekkel. Ezért nincs luxus laptop, ezért halódik már jó ideje a Nokia egykori luxusmárkája, a Vertu, és ezért nem vett a kutya se Apple Watchot aranyból.

Ezért meglepő, hogy a Tag Heuer és az Intel 1600 dolláros órát dobott piacra. Luxuseszköznek olcsó, használati tárgynak viszont drága jószág a Tag Heuer Connected Modular 45. Az óra ráadásul úgy moduláris, hogy vásárláskor több alkatrészből szabhatja testre az óráját a vásárló. Színek, szíjak, csatlakozók teszik mindenki számára egyedivé az órát.

Van benne toronyóra, digitális lánccal

A fentieken túl egy trükk van még: ha az okosóra elavul, akkor be lehet cserélni egy hagyományos Tag mechanikus órára vagy kronográfra az okosórát. Ehhez pedig csak addig kell túlélnie az órának a csuklónkon, amíg az akku ki nem hal, az Android Wear 2.0 szoftver meghaladottabbá nem válik vagy az órába épített Atom Z34XX processzor el nem öregszik.

(Forrás: Tag Heuer)
(Forrás: Tag Heuer)

Természetesen tud NFC-sen fizetni, 100 méterig vízálló, és ami érdekes bármely kütyü kategóriában: nem a Google asszisztens programját használja, hanem az Intel sajátját. Ez a napszaknak, élethelyzetnek megfelelően tud segíteni feladatok végrehajtásában.

Izgalmas lesz nézni, hogyan teljesít a Tag Heuer azon a piacon, amin az olcsó és szexi Pebble órái elbuktak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.