Mobiltech

Kölcseyvel magyarázzuk el, hogy miért nehéz a siker a Tag Heuer atomdrága okosórájának

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 11:04

Megnéztük miért nem volt sikeres eddig egyetlen luxus óragyártó sem az okosórákban. Van magyarázat.

"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT."

Ez Kölcsey 1833-as Emléklapra című epigrammája, ami elsősorban mégis csak a hazaszeretetről szól, de nem kizárólag. A két sor között, áthajolva ugyanis ott van a luxustermékek egyik fontos definíciója: "fiadnak hagyd örökűl ha kihunysz". Ezt mondja az összes Patek Philippe vagy Hermés reklám is. Ezek a termékek olyan örök darabok, amelyeket egyszer valamelyik leszármazottunk fog tulajdonolni. A nekünk szabott időtől szinte függetlenül léteznek, olyanok, mint a Föld, mi csak gondjukat viseljük. Tekintsünk el attól, hogy ez igaz-e vagy sem, ez a luxus logikája.

A fenti viszont nagyon nehezen egyeztethető össze az egy-két évente cserélhető és cserélendő műszaki cikkekkel. Ezért nincs luxus laptop, ezért halódik már jó ideje a Nokia egykori luxusmárkája, a Vertu, és ezért nem vett a kutya se Apple Watchot aranyból.

Ezért meglepő, hogy a Tag Heuer és az Intel 1600 dolláros órát dobott piacra. Luxuseszköznek olcsó, használati tárgynak viszont drága jószág a Tag Heuer Connected Modular 45. Az óra ráadásul úgy moduláris, hogy vásárláskor több alkatrészből szabhatja testre az óráját a vásárló. Színek, szíjak, csatlakozók teszik mindenki számára egyedivé az órát.

Van benne toronyóra, digitális lánccal

A fentieken túl egy trükk van még: ha az okosóra elavul, akkor be lehet cserélni egy hagyományos Tag mechanikus órára vagy kronográfra az okosórát. Ehhez pedig csak addig kell túlélnie az órának a csuklónkon, amíg az akku ki nem hal, az Android Wear 2.0 szoftver meghaladottabbá nem válik vagy az órába épített Atom Z34XX processzor el nem öregszik.

(Forrás: Tag Heuer)
(Forrás: Tag Heuer)

Természetesen tud NFC-sen fizetni, 100 méterig vízálló, és ami érdekes bármely kütyü kategóriában: nem a Google asszisztens programját használja, hanem az Intel sajátját. Ez a napszaknak, élethelyzetnek megfelelően tud segíteni feladatok végrehajtásában.

Izgalmas lesz nézni, hogyan teljesít a Tag Heuer azon a piacon, amin az olcsó és szexi Pebble órái elbuktak.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Itt a Pillangó-remake első trailere
  • szerző:nuus
  • 2018. 05. 23.
A következő cikkek betöltése folyamatban...