Mobiltech

Fel tudja törni a CIA az iPhone-odat vagy sem?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.26 | 09:10

Nyilván mindent fel lehet törni, de nem mindegy, hogyan. A WikiLeaks kiszivárogtatásból tudjuk például, hogy mi a helyzet az iPhone-nal.

A WikiLeaks nemrég történetének egyik legnagyobb szivárogtatásában hozta nyilvánosságra a CIA digitális kémkedésre, elsősorban elektronikai eszközök feltörésére és irányítására szolgáló fegyvertárát.

A Vault 7 nevű adatcsomag többek között olyan ijesztő dolgokról szól, mint az önvezető autókat kívülről irányítani képes programok. A legtöbbünk számára aktuális veszély azonban a mobiltelefonok és laptopok feltörése, melyre a CIA láthatóan rengeteg erőforrást fordított. Segítünk tehát belőni, mennyire érdemes féltened eszközeidet.

Az iOS még mindig sokkal biztonságosabb, mint az Android. A WikiLeaks szerint a CIA képes átvenni az irányítást Android telefonok és okostévék felett (és például megfigyelésre használni őket), az iPhone-al viszont nehezebb dolga van. Az iPhone 3G-n találtak egy gyenge pontot, de ezt már alig használja valaki. A többit lehetséges, hogy fel tudják törni, de ehhez fizikai kapcsolat kell az eszközzel, vagyis valahogy kézbe kell venniük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.