Mobiltech

Ha iPhone-od van és frissíted, akkor valószínűleg gyorsabb is lesz és több lesz a hely is!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.28 | 21:29

Letölthető az iOS 10.3 és a legfontosabb újítás elsőre nem látható. Az iOS 10 várhatóan utolsó inkarnációjával új fájlkezelési rendszert vezet be az Apple.

Mielőtt bármitis csinálnál, mentsd, ami menthető, az Apple mélyen belenyúlt a file-rendszerbe,  bevezetett új filerendszert és  emiatt a mentés kétszeresen is ajánlott.

(Amúgy, ha rettentő mód érdekelne, az APFS nevű rendszer már régóta várat magára. Eddig minden Apple eszköz a ’98-ban létrehozott HFS+ rendszert használta, mely a ’85-ös HFS javított változata. Az AFPS a semmiből lett újjáépítve, kifejezetten az SSD formátumú, sokkal nagyobb memóriára. Az összes Apple termékre érkező AFPS rendszer biztonságosabb és megkönnyíti a rendszer korábbi állapotának visszaállítását. Ráadásul új naplózási rendszernek köszönhetően gyorsabb is lesz az eszközöd és sok felhasználónál nőtt valamennyit a rendelkezésre álló hely is.)

Az Apple azonban gondolt azokra is, akik az ár és a könnyű elhagyhatóság ellenére beszereztek egy dögösen szóló AirPodsot; végre itt a FinMyAirpods funkció, amely FindMyiPhone mintájára segít megtalálni a hanyagul ledobott cuccot, térkép és figyelmeztető hang segítségével.

Az iOS 10.3 összes újdonságáról itt olvashatsz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló