Mobiltech

Apple AirPods-teszt: ha nem hagyod el, nagyon jól szól

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.05 | 07:15

Most, hogy már nem kell másfél hónapot várni az Apple AirPods fülesének a kiszállítására, megnéztük, tényleg annyira jó-e, mint ahogyan azt tavaly a bejelentéskor nyomatta az Apple mindent letaroló marketing gépezete, vagy akadnak-e erős hiányosságok a vezeték nélküli fülesnél..

Két hét használat után még mindig megvan minkét darabja az AirPodsnak, vagyis a szerkesztőségi kritériumlista első feltétele teljesült: ha ennyi idő alatt nem hagyja el az ember, akkor talán érdemes megnézni, mit is tud ez a füles. Persze, biztosítást még nem lehet kötni az AirPodsra, és a gyári FindMyAirpods app sem érhető még el, vagyis a legnagyobb para változatlanul az elvesztés, és ez ott kísért minden óvatlan mozdulatnál, de legalább megfontoltabban hányja el a lakásban az ember az apró és szépen kivitelezett füleseket.

Hallod e?

Fülesek esetében messze nem utolsó szempont a jó hangzás, és az AirPods ezt hozza is szépen. Voltak olyan vélemények, hogy EarPodséhoz hasonló a minőség, de tesztünk ideje alatt inkább azt lehetett tapasztalni, hogy túl is lépi azt; tiszta, szépen szól, jók a mély hangok is, de nem dübörgően azok. Csak persze ne kerüljön ki az ember az 5-6 méteres hatótávból, mert akkor elkezd szaggatni, kihagyni. Vagyis inkább a mobil zsebben+füles a célszerű kombó, és nem az, hogy a lakás egyik sarkában töltőre dugjuk a telefont, míg mi néhány fallal arrébb telefonálnánk.

Mi szóltunk

Sokkal érzékenyebb az AirPods mikrofonja, mint az elődé, amit csendes – mondhatni „normál” – körülmények között nem érzékel a hívott fél, de ahogy mondjuk kint vagyunk egy forgalommal súlyosbított utcán, öt emberből legalább három néz hülyén, hogy szánkat kézzel eltakarva ordítunk a semmibe – merthogy alig észrevehető ugye ez a kis vacak – , hogy halljanak minket a vonal túlfelén.

Futásnál, bringázásnál szintén számolni kell ezekkel a hátrányokkal, és ha nem sík terepen műveljük a fentieket, akkor még azzal is, hogy egy erőteljesebb huppanónál nem csak a hangunk tűnik el a semmibe, hanem ki is eshet a fülünkből – vagyis nyakpánt használata ilyen esetekben több mint ajánlott.

Kezelés

Alapesetben a vezérlést a Siri és a fülesen lévő apró szenzor lenne hivatott segíteni, de a gyakorlatban inkább a telefonon babrál az ember, mert sokkal egyszerűbb, és  – sajnos – biztosabb a cél elérése, semmint a fülest kocogtatni. Pozitívum, hogy gyorsan feltölthető, egy alig 10-15 perces töltéssel a füles kb. jó órát kibír.

Kinek ajánljuk?

  • Akiknek fontos a vezetéknélküliség
  • Akik folyamatosan beleakadnak a füles zsinórjába
  • Akiket nagyon idegesít, hogy ha a telefont töltik, nem tudnak zenét hallgatni

Mik a hátrányok?

  • Drága, eléggé.
  • Zajszűrésen lehetne még reszelni, ahogyan a vezérlésen is
  • Nagyon kellene már a FindMyAirPods
  • Akadnak, akik szerint hülyén néz ki, mintha félbevágták volna. Meg hülyén is néznek rád.

Mik az előnyök?

  • Olyan sima a készülékfelismerés, és használat, ahogy azt az Apple-től megszokhattuk
  • Jól és szépen szól
  • Akadnak, akik szerint naggyon jól néz ki egyesek szerint, és ezért sokan meg is néznek


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló