Mobiltech

Jól működő ökoszisztémává alakíthatják életünket a legmodernebb okoseszközök

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.26 | 17:48

Az elmúlt néhány évtizedben egy átlagos ember élete nagyon sokat változott reagálva a folyamatosan fejlődő világ által kialakított igényekre

Egy 2022-es felmérés[1] szerint a világon 6,3 milliárd okostelefon-használó van, és a telefonunkon töltött idő 88%-ában valamilyen alkalmazást használunk. Nem véletlenül: az okoseszközök életünk minden területét egyszerűbben irányíthatóvá teszik, összekapcsolva mindennapjaink legkülönbözőbb aktivitásait, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy épp a köztes elfoglaltságokról.

A Samsung negyedik generációs összecsukható készülékeit is ebben a szellemben tervezték, népszerűségük pedig hazánkban is egyértelmű, hiszen bejelentésük óta már most rekordszámú előrendelés érkezett a Samsung webáruházán keresztül a Galaxy Z Fold4-re és Galaxy Z Flip4-re. A Z család legújabb tagjai mellett a Galaxy Buds2 Pro-ra és az okosórák okosóráira, a Galaxy Watch5-re és Watch5 Pro-ra sem kell tovább várni, augusztus 26-tól Magyarországon is elérhetők és készek arra, hogy teret adjanak a korlátlan kreativitásnak és a hatékony multitaskingnak.

Az elmúlt néhány évtizedben egy átlagos ember élete nagyon sokat változott reagálva a folyamatosan fejlődő világ által kialakított igényekre. Több helyen vagyunk egyszerre jelen, több dologgal foglalkozunk és több területen próbálunk kiteljesedni. A változás pedig olyan mértékű, amely az élet számos területére hatással van.

Az emberiséget azonban a találmányok és a tudásmegosztás segítette mindig is a gyorsabb fejlődésben. Jelenleg egyre inkább az okoseszközök kapcsolják össze mindennapi rutinjainkat, hogy hatékonyabbak, tudatosabbak és persze gazdaságosabbak legyünk. Ebbe az irányvonalba illeszkednek az összehajtható mobiltelefonok is, amelyeknek már tervezésekor is kifejezetten az új nézőpontok iránti nyitottságot és a multitasking lehetőségét tartották szem előtt. A Samsung Galaxy Magyarországon is elérhető új generációs készülékei azonban nemcsak megerősíthetik az összehajtható készülékek helyét a piacon, de át is írhatják a jövő trendjeit. Ez pedig úgy tűnik nem csak egy vízió marad. A rekordszámú előrendelés mintegy 60%-a Galaxy Z Flip4-re, 40%-a a Galaxy Z Fold4-re érkezett, ami jól mutatja, a Z termékcsalád két új tagja hazai szinten is sokszínű célcsoport felhasználói igényeire adhat megoldást.

A sokoldalúan felhasználható készülékek ugyanis olyan felhasználói igényekre adnak megoldást, amelyek nemcsak a tartalomkészítőknek, de a közösségi média felületeit egyre tudatosabban használó fiatalok, vagy éppen a telefonjukat számítógépként használó, akár távmunkában dolgozók részéről is jelentkeztek már. Az új generációs készülékek elmosva a korábbi határokat egy új, szinergikus világra nyitnak ablakot.

Egy kézben tartva minden terület

Az egymással kommunikáló okoskészülékek a felhasználót is becsatornázzák egy olyan folyamatba, amiben megszakítás nélkül, párhuzamosan alakíthat vagy felügyelhet több területet az életében: egy kinyitható készülék jelentősen nagyobb méretű laposképernyőjén ötvözni lehet a munkát és a szórakozást, miközben egy okosóra, például a Galaxy Watch5 és a Galaxy Watch5 Pro segítenek nyomon követni az egészségünket akár a diétánk, akár az alvási ciklusaink vagy éppen a szívverésünk monitorozásával.

Az elmúlt években a mobilokat már nemcsak telefonálásra, az emailek gyors elolvasására vagy a közösségi oldalak pörgetésére használjuk, hanem effektív munkát végzünk velük. És sokszor – akárcsak a valódi számítógépünk előtt ülve – egyszerre több felületet kezelünk. Egy vállalkozó, menedzser vagy üzletember számára például biztosan nem idegen a helyzet, amikor egy vonaton ülve, vagy a reptéren várakozva kell szerkesztenie egy pdf-et, átnéznie egy több Excelt is tartalmazó jelentést vagy riportot, és mindeközben szeretnének kapcsolatban maradni a szeretteikkel, vagy tovább nézni a kedvenc sorozatukat, vagy haladni a tanulmányaikkal. A Galaxy Z Fold4-et pontosan erre tervezték, mind hardveres, mind szoftveres tekintetben: a nagyobb kijelző és a kiegészítőként kapható S Pen a hatékony, akár útközbeni munkavégzést és a jegyzetelést, rajzolást, szórakozást is lehetővé teszi – egyetlen készülékben összesítve az életünk minden területét.

Új nézőpontok a kamerán keresztül

A különböző munkamenetek közötti zökkenőmentes váltást segíti elő az is, hogy a Galaxy Z sorozat mellé érkező Galaxy Buds2 Pro ujjmozdulattal tud váltani filmnézésről a telefon audio csatornájára. A mind a magánéletünkben, mind a munkánkban, kapcsolattartásban és kapcsolatépítésben egyre nagyobb szerepet betöltő online jelenlétet a Galaxy Z Flip4 FlexCam, kamera hajlított módban funkciója tudja új szintre emelni: nemcsak influenszerek, de akár a reklámszakmában dolgozók is jól kihasználhatják, hiszen látványos képeket, videókat készíthetnek bárhol, bármilyen környezetben, ezzel a tartalmak sokkal közvetlenebbé válhatnak. A hátlapi kamerával készített képeket hajlított módban látni lehet a fedlapi kijelzőn, amivel sokkal könnyebbé válik mind az élőzés, mind a szelfizés, de a csoportképek készítése is.

Az új generációs telefonok tehát számos fronton kielégítik az új generáció igényeit, sőt rugalmasságuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően új lehetőségeket is megnyitnak – ezzel pedig a felhasználóknak is lehetővé teszik, hogy egy teljesen új világra nyissanak.

A legújabb generációs Samsung készülékek, a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy Z Flip4, valamint a Galaxy Watch5, Watch5 Pro és Galaxy Buds2 Pro augusztus 26-tól Magyarországon is kaphatóak.

[1] Forrás: Mobile App Download Statistics & Usage Statistics (2022) – BuildFire

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
VV Gigi elképesztő dologra készül
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.