Mobiltech

Piszok jó lett a videós funkció a Prisma appban

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.08 | 16:08

Új funkcióval bővült a 70 millió letöltés fölött járó képszerkesztési app, a Prisma. A videózás még csak béta verzióban van, 15 másodperces felvétel készíthető vele, és egyelőre csak iOS-en érhető el.

Már a videókat is támogatja az elmúlt idők egyik legnépszerűbb appja, a Prisma. A nyáron elstartolt képszerkesztőre egyből rácuppant a közösségi média, mindenhol ilyen képek jelentek meg:

Le chat qui voulait monter une startup. ?? #cat #chat #computer #startup #ordinateur #prisma

MaskLemonnier (@masklemonnier) által közzétett fénykép,

When you are too lazy to cook dinner #watermelon #prisma #lazy

Nguyen Hoang Son (@hoangsonhpv) által közzétett fénykép,

Képszerkesztő szoftverrel és applikációval Dunát lehetne rekeszteni, de a legnagyobb részük ízléstelen. Pont ezért ennyire népszerű a Prisma: nem kell vele hosszú ideig pepecselni, nincs beleépítve tucatnyi felesleges funkció, néhány másodpercig szerkesztgetjük a képet, és már kész is. A végeredmény pedig letisztult, egyszerű és igényes.

Jelenleg 15 másodperces videók prizmására van lehetőség, 9 választható filterrel. Mivel még csak a béta verzió fut, ez rövidesen bővülni fog. Az Androidosok se aggódjanak, a cég szerint nem kell sokat várniuk az ő verziójukra.

Így változtatják át a Prisma algoritmusai mesterséges intelligencia segítségével a felvett mozgóképet.

Egy unalmas folyosó és képregényszerűvé válik, ha megprizmázzák:

A végeredmény igazi eye candy.

Akár az alkalmazáson belül, akár a médiatárunkból kiválaszthatjuk a videót, amit filterezni szeretnénk. Mivel a telefonunkat terheli le a feldolgozandó videó, a készülék kicsit felmelegedhet közben.

A bővítés eléréséhez iOS 10-es oprendszer kell,és egy kis türelem, mivel a videók feldolgozása több időt vesz igénybe a képekhez képest. Minél régebbi a telefonod, annál többet, de pár percnél hosszabb időt még a lassabb iPhone-osoknak sem kell várniuk az eddigi beszámolók szerint.

Egyre jobb lesz

Jobb képminőséget, hosszabb rögzíthető videót, gifeket és az összes Prisma-filter elérését ígéri a cég társalapítója, Aram Airapetyan.

.Airapetyan nyilatkozataiból az derül ki, hogy le szeretnék nyomni a riválisukat, a PicsArt képszerkesztőhöz köthető Magic Videot. Az utóbbi egy jóval bonyolultabb, több beépített funkcióval rendelkező app.

Gyorsabbak és jobbak vagyunk figyelembe véve azt, hogy még csak bétában vannak a videók. A végső minőség sokkal jobb lesz.

– ígéri a társalapító.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló