Mobiltech

A Huawei mesterséges intelligenciával ellátott okostelefonokkal száll harcba az Apple ellen

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.17 | 08:13

Hétfőn mutatták be a legújabb, Mate 10-es sorozatba tartozó készülékeket, amelyek már nem egyszerű telefonok lesznek, hanem intelligens gépek. Legalábbis a Huawei szerint.

A Huawei hétfőn Münchenben mutatta be legújabb okostelefonját, a Mate 10-et, amely magasabb szintre emeli a jelenleg forgalomban lévő készülékeket, mivel ez a telefon aktívan reagál a felhasználói igényekre és amellett, hogy nagyon szívós akkumulátorral és káva nélküli óriáskijelzővel is rendelkezik majd, mesterséges intelligencia segíti majd a felhasználót a mindennapi használatban. A cég szerint ez már nem is telefon, hanem egy intelligens gép lesz, amelyben egy  Kirin 970 nevű chip dolgozik majd, amelyben külön dedikált neurális feldolgozóegység (NPU), azaz mesterséges intelligencia pörgeti fel a mobil teljesítményét. Állítólag ezt 25-ször nagyobb teljesítménnyel teszi, mint egy átlagos processzor.

A cég október 16-án tartotta meg az idei év utolsó nagyszabású telefonbemutatóját, ahol Richard Yu, a Huawei elnöke mutatta be a Mate széria legújabb tagjait, a Mate10, Mate10Pro és Mate10 Lite készülékeket.

De mit is jelent a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligenciával felturbózott egység részt vesz a hétköznapi feladatokban, az energiakezelés és más beállítások menedzselésében, hogy a telefon mindig az aktuális tennivalónkhoz alkalmazkodjon, de ezen kívül a teljesítményt is nagyban megnöveli, és sokkal hosszabb ideig tart ki egy-egy feltöltés után (a cég szerint normál használat mellett 2 napot bír, és állítólag 50 százalékkal gyorsabban tölt mint az iPhone 8 Plus), és még a fotózásban is segítséget nyújt.

A Huawei Mate 10 tényleg masszív és erős gépnek tűnik.

  • a kijelző maga 5,9 hüvelykes, 16:9-es felbontású lesz
  • HDR OLED technológiával bír majd
  • Az új modellek HDR minőségben játszanak le filmeket, 384 kHz-es és 32 bites hanggal
  • A rendszermemória 4 GB, a tárhely pedig 64/128/256 változatban lesz kapható

A Huawei Mate 10 alapváltozata 4GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel 699 euróba (215 ezer forintba) kerül majd, a Pro változat 6 GB RAM-mal és 128 GB-tal már 799 euro (245 ezer forint). Ezen kívül érkezik majd egy durva felsőkategóriás verzió is, a Mate 10 Porsche Design, ami 6 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel együtt 1395 euróba (nagyon, nagyon sok forintba) kerül majd.

A hazai árakat még nem lehet tudni, de a kelet-és közép európai régióban csak a Mate 10 Pro lesz elérhető és várhatóan novemberben kerül majd a boltokba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.