Mobiltech

Meghátrál az Apple – csatlakozót váltanak

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.27 | 09:18

A törvényekkel szemben ők sem tudnak ellenkezni.

Fotó: Youssef Sarhan / Unsplash

 

Október elején robbant a bomba, hogy már az Európai Parlament is elfogadta a korábban benyújtott, elektronikai eszközökkel kapcsolatos tervezetet. Ebben az állt, hogy minden okostelefon, tablet, konzol, fejhallgató, kamera, hordozható hangszórónak univerzális, szabványos be/kimenettel kell rendelkeznie. Ezt legjobban az USB-C tudná lefedni, hiszen teljesen gyártófüggetlen, illetve szinte minden háztartásban találunk már egy-egy kütyüt, ami ilyet használ.

A tervezet 2024-et jelölte ki ennek bevezetésére, mely azt jelenti, hogy a gyártóknak már az elkövetkezendő hónapokban fel kell készülniük erre. A legtöbb óriáscég hosszú hónapokra, akár évekre előre tervez, így egy ilyen változtatás komoly extra feladattal láthatja el a mérnököket. Androidos vonalon már évek óta csak USB-C telefonokkal találkozhatunk, az iPhone-ok sorsa azonban kérdéses volt.

Úgy tűnik, hogy az Apple beadja a derekát, érkeznek az USB-C iPhone-ok!

A TechSpot hívta fel a techrajongók figyelmét a Wall Street Journal szerda reggeli beszélgetésére. Ebben több, magas szintű Apple alkalmazott is megszólalt. Elmondták, hogy nincs választásuk, így az Európai Unióban forgalmazott iPhone-ok biztosan USB-C csatlakozóval lesznek ellátva 2024-től. Az elmúlt időszakban már a “sima” iPad vonal is megkapta ezt a csatlakozási lehetőséget, így nagy eséllyel inkább egy kis extra, látszatpanaszkodásról van szó, mintsem valós átállási problémáról. Az iparági pletykák szerint már a 2023-as iPhone modellek is USB-C be/kimenettel érkezhetnek már, ám az még bőven a jövő zenéje.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.