Mobiltech

Az Apple állítólag megvette a Shazamot

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.09 | 20:59

Az Apple állítólag aprópénzért veszi meg az egyébként veszteséges dal- és filmfelismerő appot.

Az Apple közleménye szerint a mai napon megvette a legmenőbb dalfelsimerő appot az Apple. Az amnéziások legjobb barátjáról, a Shazamról leginkább annyit tudunk, hogy amikor a rádióban szól egy szám, ami tetszik, de nem ismerjük, odatartjuk a telót a hangszóróhoz, és már írja is ki a dal címét. Hello, mi?

Azt kevesebben tudják, hogy az app ezt csinálja tévéműsor részletekkel, filmekkel is, sőt összeköt már oldalakkal, és Augmented Reality vagyis kiterjesztett valóság fejlesztései is vannak. A szakértők szerint ez a három ok volt, ami miatt megvette az Apple a Shazamot. Eddig is be volt linkelve a dalok mellé az Apple Music és a Spotify linkje a daloknak, most jó eséllyel csak az Apple Music link marad.

Egyszóval az AR fejlesztések is érdekelik az Apple-t,  és az app már eleve használja az Apple beszédfelismerőjét, a Sirit, meg hogy eddig is kiajánlotta az Apple Musicot a fehasználóknak, ez mind vonzó lehetett az Apple szemében.

Az almás cég amúgy nem rossz áron jutott a Shazamhoz, állítólag 401 millió dollárt fizettek érte, ami ezen a piacon nem egy nagy összeg. A Shazam legutóbbi befeketétsi körében, 2015-ben 1,2 milliárd dollárra értékelték a céget. Ami persze csak ígéret volt, mert igazi startupként működött. Vagyis iszonyú sikeres volt a piacon, de veszteséges pénzügyileg. 2016-ban elérte az egymilliárdos letöltésszámot, 54 millió dolláros bevételt, és 5.3 millió dolláros adózás előtti veszteséget termelt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló