Mobiltech

Itt a Synaptics újítása: a képernyő előlapján található ujjlenyomatolvasó

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.12 | 17:13

Örök kérdés: vajon az okostelefon hátlapján vagy előlapján kényelmesebb a szenzor?

Örök kérdés, hogy az okostelefon előlapján vagy a hátlapján van-e jobb helyen az ujjlenyomat-olvasó. Az mindenesetre alapelvárás, hogy a biometrikus védelem a kényelemmel legyen összehangolva.

Az egyik biometrikus szenzorokért felelős beszállító, a Synaptics nemrég bejelentette, hogy elsőként kerül az egyik nagy mobilgyártó készülékeibe képernyőbe építhető ujjlenyomat-olvasója, a technológia ugyanis készen áll a tömeggyártásra. A közlemény ugyan nem árulja el, hogy melyik cégről van szó, de bennfentesek már jól tudják, hogy melyik telefonon lesz ez a technológia: a Samsung és a Galaxy S9.

Az új Synaptics Clear ID optikai ujjlenyomat szenzorok egyérintéses, nagy felbontású leolvasást tesznek lehetővé az okostelefonoknál. Persze maga a Synaptics bejelentése még nem garantálja, hogy a Samsung valóban beépíti ezt a  Galaxy következő modelljébe, de azért elég nagy rá az esély. A Synaptics egyébként megjegyezte, hogy a fejlesztés egyik legnagyobb előnye, hogy nedves, vizes körülmények között is működik, és a beszállító cég szerint ez a biometrikus azonosító kétszer olyan gyors lesz, mint a Face ID arcleolvasását használó iPhone X.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló