Mobiltech

Ha eddig nem tudtad, miért gyártanak ultramini telefonokat, most eláruljuk az okát

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.19 | 07:22

Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztériumának főtisztviselői erősen fontolgatják, hogy betiltják ezeket a készülékeket. Szerintük ugyanis főleg azért vásárolják őket, hogy aztán börtönökbe csempésszék be.

Az illetékesek egyelőre csak arra kérik az online boltokat, hogy függesszék fel a minitelefonok értékesítését, később viszont lehet, hogy már tiltani is fogják ezt, szerintük ugyanis egyértelműen arra tervezték ezeket az eszközöket, hogy bűnözők rejtegessék őket, és börtönökbe csempésszék be. Így néz ki az egyik kifogásolt minitelefon:

Az angol börtönökben tilos a mobiltelefonok használata, a börtönőrök évente több ezer készüléket koboznak el, és ezek egyre nagyobb részét képezik a minitelefonok. A börtönlakók körében az egyik legnépszerűbb márka jelenleg a világ egyik legkisebb mobiltelefonja, a Long-CZ. a telefont már eleve úgy hirdetik, hogy nincsenek benne fém alkatrészek, ezért ki lehet játszani vele a detektorokat. Az illetékesek egyelőre a szép szó erejével próbálják elérni a forgalmazóknál, hogy ne árulják ezeket a termékeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.