Teszt

 Xiaomi Poco F4 GT teszt: Gamer-álom vagy parasztvakítás?

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.18 | 15:48

 Xiaomi Poco F4 GT: Lenyűgöző mindennapi használatra, de hiányzik a WOW faktor

A Poco F4 GT sok mindent kínál, méghozzá olcsón. Nagyon örültünk, hogy a Xiaomi telefonhoz már mellékeltek egy 120 W-os töltőt. Bár a Poco F4 GT egy kiváló középkategóriás okostelefon az ártudatos játékosok számára, véleményünk szerint az F4 GT nem egy igazi játékos okostelefon, hiába az oldalsó ravasz.

A Xiaomitól származó Poco F4 GT kivételes specifikációkat kínál mindössze 250 ezer forintos áron. A telefon 120 Hz-es OLED panellel rendelkezik, amelynek fényereje közel 1000 nits, 120 W-os gyorstöltéssel, négy hangszórós rendszerrel, Wi-Fi 6E-vel, valamint Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC-vel.

Az árszintjén nehéz ennyi funkcionalitást találni, de inkább úgy fogalmaznék: LEHETETLEN

Papíron a Poco F4 GT egy játékra készült okostelefon, és ebben a kategóriában hosszú távon rosszabb teljesítményt nyújt, mint játékra szánt versenytársai. Ellentétben az olyan “igazi” játékos okostelefonokkal, mint a Nubia RedMagic 7 vagy az Asus ROG Phone 5s Pro, a Poco F4 GT-ről hiányzik a beépített vagy csatlakoztatható ventilátor, ami komoly következményekkel járhat.

Mit tud egy mobil 260 ezerért ami a nagyokkal akar versenyezni? Megéri az árát, ha játszani keresünk telefont, vagy csak parasztvakítás?

A felületeken kialakuló jelentős hőfejlődés mellett a magas maghőmérséklet következetlen teljesítményt és a Snapdragon 8 Gen 1 teljesítmény-visszafogást eredményez. Ahogy játéktesztjeink is mutatják, ez különösen a HFR-címeknél lehet zavaró.

Bár a 4700 mAh kapacitású akkumulátor kellően méretezett a 6,67 hüvelykes, 2400 x 1080 pixeles felbontású AMOLED kijelzőhöz, a Poco F4 GT nem éppen energiatakarékos.

Videós tesztünkből azonban minden kiderül, hogy kinek javasoljuk nyugodt szívvel, és az is, hogy milyenek a kamerás képességei.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.