Teszt

Ár/érték bajnok fülhallgató karácsonyra – Itt a Xiaomi Buds 3 tesztünk

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.07 | 14:48

A Xiaomi számos technológiai területen van jelen, az okostelefonoktól a televíziókészülékekig, a porszívóktól a légtisztítókig.

Bár a verseny nagyon erős ezen a piacon, a Xiaominak valahogy mégis sikerül az élvonalba kerülnie, és a legjobb kütyüket készíti a piacon, olyan árakon, amelyek gyakran felülmúlják a konkurenciát. Ebben az értékelésben a Xiaomi Buds 3-at, az egyik legújabb fülhallgatójukat tesztelem.

A kiváló hangminőséget ígérő és jó műszaki adatokkal rendelkező Xiaomi Buds 3 lehet a következő fülhallgató.

A Xiaomi Buds 3 kiváló választás, ha:

  • Kiváló minőségű hanglejátszást szeretne elfogadható áron
  • Aktív zajszűréssel rendelkező fülhallgatót keresel
  • Kényelmes kialakítású fülhallgatót akarsz magadnak

A Xiaomi Buds 3 az, amit én egy közép- és felső kategóriás eszköznek neveznék. Ezek a fülhallgatók kiváló minőségű hangot szolgáltatnak, a hangzás jól reprezentálja a teljes frekvenciatartományt, az alacsony, közép- és magas frekvenciáktól kezdve. Röviden, nagyon jól szólnak. Emellett a Xiaomi Buds 3 hatékony aktív zajszűréssel (ANC), több mint tisztességes és egészen kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, ha a töltőtáskát is hozzáadjuk, és ergonomikus kialakításuknak köszönhetően hosszú ideig kényelmesen használhatóak, még ha nem is eredeti módon.

A Xiaomi Buds 3 egyszerű kialakítással rendelkezik, amely őszintén szólva hasonlít az Apple AirPods Pro-hoz. A Gloss White színváltozatokban kapható fülhallgató jól néz ki, de semmi extravagáns vagy váratlan. A fülhallgatók ergonomikus formájúak, és míg a hallójáratba kerülő “rész” lekerekített, addig a fülcimpákra érkező szárak inkább szögletesek.

Mindegyik bud beépített erőérzékelővel rendelkezik, amely a szárak alja felé található. Nem összetévesztendő az érintésérzékelővel, az erőérzékelő megköveteli, hogy óvatosan megcsípje a bimbót, ne csak megérintse. Így elég sok művelet elvégezhető, például telefonhívás elfogadása, a zenelejátszás vezérlése vagy a zajszűrés be- és kikapcsolása. Egy dolog azonban hiányzik:

a hangerőszabályozás, amelyet nem lehet közvetlenül a fülhallgatóról elvégezni. Ehhez továbbra is az okostelefonodat kell használnod.

A Xiaomi Buds 3 technikai specifikációit tekintve néhány lényeges dolgot érdemes tudni. Először is, ezek nem olcsó fülhallgatók, bár az áruk elérhető az Apple AirPodshoz képest. A Buds 3 aktív zajszűrést biztosít, amely akár 40 dB zaj eltávolítására is képes a környezetében, HiFi hangminőséget, IP55 por- és vízállóságot, valamint remek akkumulátor-üzemidőt.

A fülhallgató kettős mágneses dinamikus meghajtókat használ, és a Xiaomi azt állítja, hogy professzionális HRTF hangolást használt a fülhallgatókon, amelynek köszönhetően a fülhallgató képes lesz természetes mélyhangokat (basszus) és tiszta magas hangokat szolgáltatni. A vezeték nélküli kapcsolatot a Bluetooth 5.2 tartja fenn, és a fülhallgató támogatja a Bluetooth Low Energy, HFP, A2DP és AVRCP profilokat. A tok a töltéshez USB-C portot használ, és támogatja a vezeték nélküli Qi töltést is.

Telefonálás közben a Xiaomi Buds 3 jól működik. Akikkel beszélgettem velük, különböző környezeti körülmények között, többek között a szabadban, egy szeles napon, azt mondták, hogy tisztán értették, amit mondtam.

Nekem a Xiaomi Buds 3-ban különösen a hangminőség és a kényelem tetszett. Ugyanolyan jó választás, mint bármelyik közép- vagy felső kategóriás fülhallgató. Az aktív zajszűrés is elég jó, ár érték arányban pedig nincs is párja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.