Teszt

Ár/érték bajnok fülhallgató karácsonyra – Itt a Xiaomi Buds 3 tesztünk

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.07 | 14:48

A Xiaomi számos technológiai területen van jelen, az okostelefonoktól a televíziókészülékekig, a porszívóktól a légtisztítókig.

Bár a verseny nagyon erős ezen a piacon, a Xiaominak valahogy mégis sikerül az élvonalba kerülnie, és a legjobb kütyüket készíti a piacon, olyan árakon, amelyek gyakran felülmúlják a konkurenciát. Ebben az értékelésben a Xiaomi Buds 3-at, az egyik legújabb fülhallgatójukat tesztelem.

A kiváló hangminőséget ígérő és jó műszaki adatokkal rendelkező Xiaomi Buds 3 lehet a következő fülhallgató.

A Xiaomi Buds 3 kiváló választás, ha:

  • Kiváló minőségű hanglejátszást szeretne elfogadható áron
  • Aktív zajszűréssel rendelkező fülhallgatót keresel
  • Kényelmes kialakítású fülhallgatót akarsz magadnak

A Xiaomi Buds 3 az, amit én egy közép- és felső kategóriás eszköznek neveznék. Ezek a fülhallgatók kiváló minőségű hangot szolgáltatnak, a hangzás jól reprezentálja a teljes frekvenciatartományt, az alacsony, közép- és magas frekvenciáktól kezdve. Röviden, nagyon jól szólnak. Emellett a Xiaomi Buds 3 hatékony aktív zajszűréssel (ANC), több mint tisztességes és egészen kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, ha a töltőtáskát is hozzáadjuk, és ergonomikus kialakításuknak köszönhetően hosszú ideig kényelmesen használhatóak, még ha nem is eredeti módon.

A Xiaomi Buds 3 egyszerű kialakítással rendelkezik, amely őszintén szólva hasonlít az Apple AirPods Pro-hoz. A Gloss White színváltozatokban kapható fülhallgató jól néz ki, de semmi extravagáns vagy váratlan. A fülhallgatók ergonomikus formájúak, és míg a hallójáratba kerülő “rész” lekerekített, addig a fülcimpákra érkező szárak inkább szögletesek.

Mindegyik bud beépített erőérzékelővel rendelkezik, amely a szárak alja felé található. Nem összetévesztendő az érintésérzékelővel, az erőérzékelő megköveteli, hogy óvatosan megcsípje a bimbót, ne csak megérintse. Így elég sok művelet elvégezhető, például telefonhívás elfogadása, a zenelejátszás vezérlése vagy a zajszűrés be- és kikapcsolása. Egy dolog azonban hiányzik:

a hangerőszabályozás, amelyet nem lehet közvetlenül a fülhallgatóról elvégezni. Ehhez továbbra is az okostelefonodat kell használnod.

A Xiaomi Buds 3 technikai specifikációit tekintve néhány lényeges dolgot érdemes tudni. Először is, ezek nem olcsó fülhallgatók, bár az áruk elérhető az Apple AirPodshoz képest. A Buds 3 aktív zajszűrést biztosít, amely akár 40 dB zaj eltávolítására is képes a környezetében, HiFi hangminőséget, IP55 por- és vízállóságot, valamint remek akkumulátor-üzemidőt.

A fülhallgató kettős mágneses dinamikus meghajtókat használ, és a Xiaomi azt állítja, hogy professzionális HRTF hangolást használt a fülhallgatókon, amelynek köszönhetően a fülhallgató képes lesz természetes mélyhangokat (basszus) és tiszta magas hangokat szolgáltatni. A vezeték nélküli kapcsolatot a Bluetooth 5.2 tartja fenn, és a fülhallgató támogatja a Bluetooth Low Energy, HFP, A2DP és AVRCP profilokat. A tok a töltéshez USB-C portot használ, és támogatja a vezeték nélküli Qi töltést is.

Telefonálás közben a Xiaomi Buds 3 jól működik. Akikkel beszélgettem velük, különböző környezeti körülmények között, többek között a szabadban, egy szeles napon, azt mondták, hogy tisztán értették, amit mondtam.

Nekem a Xiaomi Buds 3-ban különösen a hangminőség és a kényelem tetszett. Ugyanolyan jó választás, mint bármelyik közép- vagy felső kategóriás fülhallgató. Az aktív zajszűrés is elég jó, ár érték arányban pedig nincs is párja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló