Tudomány

Szinte teljesen újjászületett Jézus sírja

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.21 | 10:33

A jeruzsálemi szentély restaurálása mostanra fejeződött be. Volt dolguk a régészeknek bőven.

Nagyjából az összeomlástól mentették meg azt az építményt, mely a Szent Sír bazilikában található, azon a helyen, ahol a hagyomány szerint Jézus testét nyugalomra helyezték. A keresztről levett testet kövekre fektették, ezt a felületet az utókor márványlapokkal fedte le. Ezeket az elemeket is elmozdította a felújítás során a görög régészekből álló csapat, amely még egy kis betekintő ablakot is vájt a szentély márványfalába. Ha a látogató bepillant, akkor mostantól a saját szemével láthatja azt az eredeti környezetet, ahol Jézus feltámadt.

A Daily Mail írja, hogy az építményt 1947 óta körbevevő, földrengésektől védő, csúnya vasgerendákat is eltávolították a szakemberek, akárcsak a legutóbbi kétszáz év gyertyáinak koromnyomait.

Ha nem történik meg ez a mostani beavatkozás, akkor jó eséllyel még össze is dőlhetett volna az egész szentély. Ám teljesen megújult, kívül-belül

– figyelmeztet Bonnie Burnham, a World Monument Watch részéről. Korábban a felújítást az is hátráltatta, hogy a templomot fenntartó katolikus, örmény és görög ortodox szerzetesek szinte semmiben nem tudtak megegyezni egymással.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Daily Mail
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló