Tudomány

Szinte teljesen újjászületett Jézus sírja

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.21 | 10:33

A jeruzsálemi szentély restaurálása mostanra fejeződött be. Volt dolguk a régészeknek bőven.

Nagyjából az összeomlástól mentették meg azt az építményt, mely a Szent Sír bazilikában található, azon a helyen, ahol a hagyomány szerint Jézus testét nyugalomra helyezték. A keresztről levett testet kövekre fektették, ezt a felületet az utókor márványlapokkal fedte le. Ezeket az elemeket is elmozdította a felújítás során a görög régészekből álló csapat, amely még egy kis betekintő ablakot is vájt a szentély márványfalába. Ha a látogató bepillant, akkor mostantól a saját szemével láthatja azt az eredeti környezetet, ahol Jézus feltámadt.

A Daily Mail írja, hogy az építményt 1947 óta körbevevő, földrengésektől védő, csúnya vasgerendákat is eltávolították a szakemberek, akárcsak a legutóbbi kétszáz év gyertyáinak koromnyomait.

Ha nem történik meg ez a mostani beavatkozás, akkor jó eséllyel még össze is dőlhetett volna az egész szentély. Ám teljesen megújult, kívül-belül

– figyelmeztet Bonnie Burnham, a World Monument Watch részéről. Korábban a felújítást az is hátráltatta, hogy a templomot fenntartó katolikus, örmény és görög ortodox szerzetesek szinte semmiben nem tudtak megegyezni egymással.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.