Tudomány

Ettől a para robotmajomtól azonnal világvége hangulatunk lett

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.21 | 11:33

Haszonnövényeket ellenőrzésére tervezték, de simán el tudnánk képzeli főellenségként a következő Terminator filmben.

Valami susogást hallasz a fejed fölött, futsz, de nem tudod, el tudsz-e menekülni, mindegy, csak el innen, el attól, ami üldöz. A vállad fölött visszanézve megpillantod azt a valamit, ágról-ágra leng. És most mindennek vége. A fenevad rádugrik és az emberiség reménye tovatűnik, ahogy az élet kihuny a szemedben.

Amikor a robotok felkelése megkezdődik, az alábbi videón láthatóhoz hasonló majom robotok miatt is aggódhatunk majd, melyek fáról-fára tudnak majd ugrálni egy gibbon könnyedségével, míg a fejünkre nem zuhannak.

Ezt a Tarzan nevű fenevadat az amerikai Georgia államban hozták létre tudósok, akik szerint ezek a robotok haszonnövények növekedését ellenőrizhetik majd dróton függeszkedve. A videón látható példány még hagyományos elemmel működik, de a cél a napelemből származó energiával táplálkozó robotmajom.

Az alkotók víziója szerint napokig dolgozhatnak majd a földeken és mezőkön a napnak köszönhetően. Reméljük, túlélési képességüket nem arra fogják majd felhasználni, hogy egyenként levadásszanak bennünket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló