Tudomány

A kiterjesztett valóság új dimenziókat nyit az orvostudományban is

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.09 | 15:33

A virtuális valóság (VR) kistestvére, a kiterjesztett valóság (AR) mely a közvetlen környezetből átvett dolgokkal és a virtuálisan megjelenített elemekkel együttesen dolgozik, könnyen forradalmasíthatja a gerincműtétek rutinját.

Biztonságosabb, pontosabb és gyorsabb gerincműtéteket ígér a kiterjesztett valósággal végzett beavatkozások lehetősége, legalábbis a fejlesztő Scopic szerint.

A cég úttörőnek számít a modern technikák orvoslásba való átültetésében, ezúttal nem kisebb ígérettel álltak elő, mint hogy megreformálják a gerincműtétek, vagy akár a tumorok eltávolításának eddigi folyamatát.

A programot Holografikus Navigációs Rendszernek keresztelték, ami lényegében le is írja, mit várhatunk tőle. A Microsoft HoloLens mellé tervezett szoftver 3D pozíciókövetéssel és virtuális monitorozással segíti az orvosok munkáját, melyet a jövőben a tumorok feltérképezésére is átültetne a cég.

A kiterjesztett valóságot tehát hamarosan nemcsak a Pokémon GO-ból ismeri majd a világ, a technika a navigációs rendszernek hála az orvostudomány szolgálatába állhat.

Címoldali kép: Pixabay.com/sasint


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló