Tudomány

Emberi maradványokra bukkantak a Titan merülőhajó roncsaiban

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.29 | 18:20

Az amerikai parti őrség jelentése szerint a Titan roncsaiban emberi maradványokra bukkantak.

Helyi idő szerint szerda reggel emelték partra a szerencsétlenül járt búvárhajó roncsait. A roncsokat az Odysseus nevű, távolról vezérelhető robot hozta felszínre, a mentőalakulatok 10 napon keresztül éjjel-nappal dolgoztak. A roncsokat, köztük a búvárhajó orrát és az oldalának egy részét a gyártó OceanGate logójával, a kanadai parti őrség telephelyére szállították – írja a 24.hu.

Fotó: Youtube

“Az amerikai orvosszakértők megvizsgálják a maradványokat”

– áll a parti őrség közleményében.

A BBC cikke megjegyzi: a katasztrófa okainak kivizsgálása még a kezdeti szakaszban van. A parti őrség Tengeri Vizsgálati Testületének elnöke, Jason Neubauer kapitány egy nyilatkozatban úgy fogalmazott, hogy „még mindig sok munkát kell elvégezni annak érdekében, hogy megértsük a Titan katasztrofális pusztulásához vezető tényezőket, és segítsünk abban, hogy hasonló tragédia ne ismétlődhessen meg”.

A Titan június 18-án indult el a 4000 méter mélyen fekvő Titanic roncsaihoz, ám az indulás után másfél órával megszakadt a kapcsolat a búvárhajóval. A feltételezések szerint a hajó a nagy nyomás következtében összeroppant. A 6,5 méteres hosszúságú, szénszálas borítással rendelkező jármű fedélzetén öt utas tartózkodott. A fedélzeten volt többek között az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush és egy Titanic-szakértő is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló