Tudomány

A NASA azt ígéri, nem lepnek meg többé a hurrikánok

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 07:15

Legalábbis segítséget szeretnének nyújtani a meteorológusoknak az előrejelzésben.

IN SPACE - OCTOBER 23: In this satellite image from NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) Hurricane Wilma is shown from space October 23, 2005. According to reports, Hurricane Wilma has been upgraded to a Category 3 hurricane and is expected to hit southern Florida within the next 24 hours. (Photo by NOAA via Getty Images)
Fotó: NOAA/Getty Imagesfotó: Handout, Getty Images

Szegény időjósokat gyakran éri az a vád, hogy hasraütésszerűen jelzik előre a bekövetkező időjárási eseményeket. Ők ilyenkor a klímaváltozás szeszélyei mellett arra hivatkoznak, hogy a nincsenek megfelelő eszközeik a pontosabb előrejelzésre.

Mostantól viszont legalább a hurrikánok kiszámíthatóbbak lesznek, ugyanis a NASA felajánlotta, hogy repülő egységeket küld a heves viharok közelébe. A hurrikán fölé, vagy akár a közepébe jutó mikro-szatellitek pontos adatokat fognak nyújtani a vihar intenzitásáról, ahogyan ezt a videó szemlélteti:

Azért a NASA sem mindentudó: tavaly májusban például futótűzként terjedt a hír, hogy szakemberük számítása szerint egy év múlva nem lesz Kaliforniában édesvíz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Elhunyt a Dallas színésznője
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 08.