Tudomány

A Facebook szétszedi a gyerekek agyát az oldal egyik első befektetője szerint

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.10 | 16:29

Sean Parker, a Facebook egyik első befektetője egy Philadelphiai eseményen hívta fel a figyelmet arra, hogy a Facebook függőséget okozó természete veszélyeket rejt magában.

Parker fura meghatározással a közösségi média lelkiismereti kritikusának nevezi magát, és most pont azon gondolkozik, mit tesz a Facebook a gyerekek agyával.

Nem egészséges módon avatkozik bele a produktivitásba, csak Isten tudja, mit tesz a gyerekek fejével.

Arról is beszélt, hogy a Facebook korai időszakában az emberek állást foglaltak amellett, hogy a közösségi média rossz hatással van az emberi kapcsolatokra. Ennek az az oka, hogy az érintkezések átkerülnek egy virtuális térbe, így azok nem természetes módon történnek. Szerintük a Facebook arra utazik, hogy az emberek ott érvényesüljenek . Ez azt jelenti, hogy az emberek azért töltenek rengeteg időt a Facebookon, mert a like-okon és kommenteken keresztül elfogadottnak érzik magukat társadalmilag.

Parker szerint így a Facebook társadalmi elfogadottság visszajelző erővel rendelkezik, erre pedig minden embernek szüksége van. A baj csak az, hogy mindez a Facebookon történik, így mindenképp ott kell tölteni az időt, ez meg sok pénzt hoz a vállalatnak. Tehát ez az a módszer, ahogy a Facebook kihasználja a pszichológiai gyengeségünket, és ez a gyerekekben még nagyobb kárt tehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló