TV

Mutatjuk mindenidők 10 legjobb Netflix filmjét – Ezeket látnod kell!

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.16 | 15:38

Ma már nincs olyan műfaj, amiben ne alkotott volna maradandót a Netflix, de összeszedtük a legjobbakat.

A streaminszolgáltató eredeti filmjeinek kínálata lassan az összes zsánert lefedi, és bár a hatalmas mennyiség nem minden esetben jár együtt a minőséggel. Nem tudod mit nézz a Netflixen?

Akkor mutatunk gyorsan pár filmet a legjobbak közül, hiszen a nagy számok törvénye itt is teljesül, és szinte minden héten felbukkan a kínálatban egy olyan saját gyártású film, amit nem érdemes kihagyni. És ehhez ma már a legjobb rendezők adják a neveiket és a szakértelmüket.

Mutatjuk a top10-es legjobb eredeti Netflix-filmekről, készült listánkat amelyeket érdemes látnod. Mert ugyan rengeteg fent a film, de az igazán jókért kutakodni kell, ezt mi most megtettük. Dőlj hátra, elő a popcornnal, és induljon a filmezés!

10. A platform Spanyol sci-fi, horror, thriller. Egy étellel megrakott betonlap halad lefelé szintenként a börtönben. A rabok a felsőbb emeleteken jóllaknak, de az alsó szintekre egyre kevesebb jut. Küszöbön a lázadás.
9. A chicagói 7-ek tárgyalása Sacha Baron Cohen lenyűgöző alakítása, lebilincselő és izgalmas film, mely bemutatja azt, hogy ami békés tüntetésnek indult, erőszakos rendőrségi összecsapásba torkollott. Ami utána következett, azt a történelem egyik leghírhedtebb pereként tartják számon.
8. Tyler Rake: A kimenekítés Egy edzett zsoldos küldetése a túlélésért folyó versenyfutássá válik, amikor egy drogbáró elrabolt fiát kell megmentenie Bangladesben. Ízig vérig tökös akciófilm, olyan amin csak úgy kapkodjuk a fejünket. Imádjuk.
7. Moszul ostroma Többször is meg lehet nézni akár és anélkül, hogy az ember kínosan nézegetné a cipője orrát, mint a Fury című filmvígjátéknál. Normálisan felépített storyline, végig fenntartja az érdeklődést, ami manapság nagy szó egy Netflix filmnél. Modern háborús film egy minimál, de saját lábán megálló storyval.
6. 14 hegycsúcs: Semmi sem lehetetlen A rettenthetetlen nepáli hegymászó, Nimsdai Purja belevág a lehetetlennek tűnő küldetésbe: hét hónap alatt akarja megmászni a világ mind a tizennégy 8000 méteres csúcsát. Csontig hatoló adrenalin bomba, a legjobb a műfajban.
5. München A München a legutáltabb brit miniszterelnök, Neville Chamberlain rehabilitációjára vállalkozik, ami éppoly lehetetlen feladat, mint Hitlert tárgyalással legyőzni – de legalább egy feszes, izgalmas és jól kinéző politikai dráma kerekedik belőle. Az első film amiben Hitler egy velejéig gonosz zsarnok, anélkül, hogy ripacs módon kiabálna.
 
4. A kutya karmai között A basáskodó, de karizmatikus farmer megfélemlítéssel folytat háborút testvére új felesége és annak tizenéves fia ellen – mígnem régóta rejtegetett titkokra derül fény. Benedict Cumberbatch,Kirsten Dunst,Jesse Plemons akkorát játszik, hogy győzzük nézni és feldolgozni. Járni fog érte szobrocska, így nyugodtan dőljünk hátra és indítsuk el.
 
3. A fehér tigris A bestseller regény alapján készült filmben egy gazdag indiai család ambiciózus sofőrje esze és ravaszsága segítségével tör ki a szegénységből. Indiai film még nem ütött ekkorát a Gettómilliomos óta, kötelező darab, de nem lesz könnyű esti filmecske, kemény és kegyetlen világ tárul a szemünk elé.
 
2. A jég ellen Magány, veszély, éhezés, és lassú elmebaj: Nikolaj Coster-Waldau főszereplésével A jég ellenhiteles film egy sarkvidéki kutatóexpedíció megpróbáltatásairól, de a résztvevők kitartásáról is. Ha láttad a Terrort és szeretted, akkor imádni fogod, ha nem akkor ez után mindenképpen nézd meg azt is. Meg persze, ott van a csontig hatoló lassú hideg. Felemel és a mélybe taszít. 
1. Az Ír 10 Oscar-díjra jelölt film, köztük a legjobb film, rendező és mellékszereplő (Al Pacino, Joe Pesci) kategóriában. Nem tömegfilm, cserébe hosszú és hiánypótló. Robert De Niro évek óta nem volt ennyire jó, Al Pacino zseniális, és Joe Pescit látni élmény. Öregfiús, ízig-vérig klasszikus gengszterfilm született, szivart meggyújtani, a legjobb ír whiskyt kitölteni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.