TV

Tíz éves minden idők legszimpatikusabb sorozatgyilkosáról szóló sorozat

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.01 | 10:19
  • trendindex: 3

A Showtime történelmet írt a Dexterrel, az első rész 2006-ban startolt el, és nyolc évadon át adta meg a heti izgalmat a rajongóknak.

Michael C. Hall a Dextert megelőzően sem volt ismeretlen. A Sekély sírhanttal beírta már magát az abszurd sorozatok nagykönyvébe, de a Dexterrel került be a sorozatok Pantheonjába. Egyszerűen nem volt olyan, amit ne kaphatott volna meg, és itt főként a gázsira érdemes gondolni – az epizódonként millió dolláros szerződéssel legyezgethette magát Miamiban, ahol a sorozatot forgatták, és ahova minden jóérzésű, és sorozatgyilkosok iránt megmagyarázhatatlan szimpátiát érző néző elvágyódott az idő tájt.

Kritikusok és más, önejlölt ítészek szerint a Dexter nem tudta hozni azt a mesteri színvonalat, amit a Showtime nagy konkurenciája, az HBO felvonultatott a példa kedvéért a The Wire-el, vagy éppen az Elit alakulattal, de ez a nézőket mit sem érdekelte. Nézettségi csúcsokat döntött rendre Dexter Morgan és testvére, Debra hétről-hétre, és az olykor egyszerű történetvezetés ellenére sem pártoltak el a rajongók, bár azért a nyolcadik évad végére már ők is azt érezhették mint Dexter a Sötét lovas kapcsán, kicsit elfáradtak, és érdemes más irányt venni.

nuus-index: 7,5/10 – ajánlott mindazoknak, akik maguk sem hinnék, hogy erkölcsi dilemmák közepette tudnak rajongani egy labortechnikus sorozatgyilkosról szóló sorozatért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló