Sorozatok

Atomjó sorozatok atomjó főcímzenéi

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.02 | 07:15

A jól megválasztott főcímzene megalapozza a sorozat sikerét. Úgy működik, mint egy sláger: újra és újra hallani akarod. És ilyenkor mindig megnézel egy részt.

Mindegy, hogy megvesznek valakitől egy dalt vagy eredeti zenét készíttetnek vele, a lényeg úgyis ugyanaz: a főcímzene hozza hangulatba a nézőt. Ha bejön, az már félsiker. A jelenlegi kínálatból, a futó sorozatok főcímzenéi közül válogattunk össze párat, ahol szerintünk nagyon működik ez a kémia.

Vikingek

Karin Dreijer Andersson svéd énekes-gitáros-dalszerző a 2009-es, Fever Ray néven kiadott szólóalbumára írta ezt a dalt, ezzel indul a lemez. A 2013-ban indult sorozat készítői is alkalmasnak találták arra, hogy hétről hétre felvezesse a barbár vikingek történetét. Sejtelmes, misztikus, sötét és veszélyes. Mégis magával ragadó, a titok mögötte vonzó.

Fever Ray – If I had a heart (Vikings Soundtrack)

Uploaded by antioxidant on 2014-06-18.

Orange Is the New Black

A Netflix egyik legtartósabb sikere a női börtönben játszódó, 2013-ban indult dramedy. A sorozat készítője, Jenji Kohan maga kereste meg az ötlettel Regina Spektort, hogy írja meg a főcímdalt, mert ha valaki, akkor ő írhatná meg a tökéletest. A végeredmény igazolja is a választását. A dal úgy söpör végig a főcímen, mint egy frissítő nyári zápor.

Regina Spektor – You’ve Got Time [Official Audio]

Regina Spektor’s new album Remember Us To Life is out now!

Aranyélet

Aranyélet – Főcím (HBO)

A magyar HBO harmadik saját gyártású sorozatának főcíme. Iratkozz fel az HBO Magyarország Youtube csatornájára: http://www.youtube.com/HBOMagyarorszag Csatlakozz az HBO közösségéhez! Facebook: https://www.facebook.com/HBOMagyarorszag Twitter: https://twitter.com/HBOHU Instagram: https://instagram.com/hbohungary/ Google Plus: https://plus.google.com/+HBOHU Csatlakozz a legnépszerűbb HBO-sorozatok rajongótáborához is!

Az HBO sikersorozatának főcímzenéje is felkérésre készült. A Family című dalt Fülöp Péter írta, az első évad részei előtt még az ő (Fancy Dress Party) verziója szólt, a második évadra viszont Jónás Vera és Fodor Máriusz (Magashegyi Underground) felvettek egy új, mélysötét és baljós hangulatot árasztó verziót, ami jobban illik, az abban történtekhez.

Aranyélet II. – Főcím

Az Aranyélet második évadának főcíme. Zenemű cím: FAMILY Zeneszerző: FÜLÖP PÉTER Szövegíró: FÜLÖP PÉTER Előadó: JÓNÁS VERA Zenei Producer: FODOR MÁRIUSZ Director: Gergely Regula Producer: Balázs Lóth Cinematographer: Dániel Szőke Sound Designer: Tomek Siadak, Péter Mári VFX Supervisor: Zoltán Benyo VFX Project Lead: Lajos Kondor https://www.facebook.com/aranyelet.hbo Iratkozz fel az HBO Magyarország Youtube csatornájára: http://www.youtube.com/HBOMagyarorszag Csatlakozz az HBO közösségéhez!

Narcos

Pablo Escobar egykori kolumbiai drog-atyaúristen kacskaringós, gyilkosságokban és FBI-nyomozásban bővelkedő történetét a Netflix dolgozta fel, érdekesen és szórakoztatóan. Hiába a sok vér és erőszak és szörnyűség, az egészet nem tudja nem belengeni az ellenállhatatlan mediterrán báj és élet. Amihez kellett egy olyan nyitódal, mint Rodrigo Amarante Tuyo-ja, amit a brazil gitáros-énekes dalszerző kifejezetten a sorozathoz írt.

Rodrigo Amarante – Tuyo (Narcos Theme Song)

♫ Watch Tuyo’s lyrics video and the entire Narcos: Season 3 soundtrack → http://bit.ly/2nkz9Un ⇓ Stream/Download the Narcos: Season 3 soundtrack → https://netflix.lnk.to/NarcosID ✔ Subscribe to Movie Music Club → http://bit.ly/1Sb2dFX

Peaky Blinders

A mostanában a Tabuval a figyelem középpontjába került Steven Knight másik sorozata, a 2013-ban kezdődött Peaky Blinders, ez az első világháború után, Birminghamban játszódó vagány és kemény gengsztereposz. A sztori közel 100 évvel ezelőtti, a sorozatban felcsendülő zenék viszont mai vagy közelmúltbeli darabok, egy jól körülhatorlható körből válogatva: Nick Cave, Jack White és zenekarai, Tom Waits, David Bowie, PJ Harvey, Johnny Cash, Arctic Monkeys, Kills és mások, hasonlóak. Csupa-csupa karcos zene.

Peaky Blinders OST – Red Right Hand (Nick Cave And The Bad Seeds)

Nick Cave And The Bad Seeds – Red Right Hand OST Peaky Blinders

The Man in the High Castle

A Philip K. Dick hátborzongató regénye a második világháborút megnyerő náci birodalomról, a tévéseket is megihlette. Az Amazon sorozata elég jól is teljesít. Hogy ez mennyiben köszönhető a nyitódalnak, amire a Muzsika hangja című musical dalai között találtak, azt nem tudjuk. Az új Edelweisst a svéd Jeanette Olsson énekelte fel, és van benne valami angyali, valami nyugtalanító és valami melankólikus.

Edelweiss – The Man in the High Castle Soundtrack: Opening Sequence – OST 1

Soundtrack from the Amazon series, The Man in a High Castle. The song is a different redistribution of the original title ‘Edelweiss’. All rights are reserved to the original owners of the track, no intent on Copyright Infringement.

The Bridge (Broen/Bron)

A Hollow Talk eredetileg a dán Jannis Noya Makrigiannis zenekara, a Choir of Young Believers bemutatkozó lemezén szerepelt, ezzel a számmal kezdődik az album. A sorozat hideg, nyomós melankóliájába tökéletes puhasággal illeszkedő dal a Hídhoz hasonlóan meglepően zajos sikert aratott, sőt, még telefonok közkezdvelt csengőhangjaként is népszerű lett a Hollow Talk.

Hollow Talk by Choir of Young Believers

Looped this cool video of the 300,000 birds a few times because it seemed to suit the song.

Orphan Black

Az összeesküvés-elméletes, klónozós sci-fi akalndfilm-sorozat főcímzenéjét nem más készítette el, mint a brazil elektronikus zenész, Amon Tobin, méghozzá a Two Fingers művészneve alatt. A nyúlfarknyi számmal bizonyította, hogy félpercben is lehet emlékezetes és hiánytalan kerek egészet készíteni.

Orphan Black Theme Song

One of my favourite TV shows cant wait for Season 3!!! I do not own any content used in this video Owned by the BBC LIKE, SUBSCRIBE, COMMENT!!! ________________________________________________________________________________________________________________

Black Sails

Kedvenc kalózos sorozatunk főcímzenéjét szerző Bear McCreary rutinos sorozat-zeneszerző, például övé a Walking Dead, az Outlander és az Agents of S.H.I.E.L.D. sklalpja, korábban pedig olyan sorozatoknak szerzett zenét, mint a Da Vinci’s Demons, a Defiance, a Battlestar Galactica vagy a Caprica. Mesterember, aki mindig pontosan tudja, mire van szükség. Legszívesebben kardot rántanánk és vitorlát bontanánk vagy asszonyokat rabolnánk, amikor meghalljuk ezt a kórusban üvöltésre is tökéletes, harsány föcímzenét.

Black Sails OST – Theme from Black Sails

Black Sails Soundtrack – “Theme from Black Sails” By Bear McCreary All New Soundtrack At: http://www.youtube.com/channel/UCawXgIOsUVgon8Uga26JA4A

American Horror Story

Végül zárjuk a sort Charlie Clouser, a Nine Inch Nails egykori tagjának hátborzongató egyperces gyöngyszemével, ami a horror-antológiasorozat méltó nyitánya. Micsoda hangok, micsoda zajok és zörejek!

American Horror Story: Roanoke Opening Credits/Intro *AHS Season 6*

The opening credits for season 6 of American Horror Story. This is fanmade!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.