Sorozatok

Megosztja a nézőket A szolgálólány meséjének új évada

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.07 | 13:48

Amerikában június 5-én, nálunk 6-án jött ki Margaret Atwood hátborzongató regénye képernyőadaptációjának új évada. A kritika és a nézők fogadtatása vegyes.

A második évad drasztikus véget ért: June-nak lehetősége nyílt volna elmenekülni Gileádból kislányával, Holly-val – akit végül Serena tiszteletére Nichole-nak nevez -, de az utolsó pillanatban mégis meggondolja magát. A babát Emily-nek adja, ő pedig nem száll be a furgonba: megy, hogy megmentse nagyobbik lányát, Hannah-t. Ami persze nem sikerül elsőre. Ki tudja, fog-e valaha.

A sorozat hangulata sötét és fájdalmas, egy Trónok harca vidám komédia ehhez képest, ugyanakkor végig érezhető a drámai feszültség. Vannak, akik szerint a harmadik évad unalmas, mivel készítői semmi újat nem tudnak elmondani a gileádi életről, mások viszont örömmel üdvözlik a fejleményeket: hogy a fókusz végre a szenvedések helyett a forradalom kibontakozásán van.

Nem csak a gyakorlatban – szervezkedik a marthák földalatti mozgalma, Chicagóban már felkelés van, valódi fronttal –  de a felszín alatt is: Serena felégeti – szó szerint – maga mögött a hidakat, és látható transzformáció zajlik a lelkében is: sejthető, hogy hamarosan belőle is lázadó lesz.

Nehéz megmondani, hogy Lawrence és Waterword parancsnok pszichopaták-e, vagy egyszerűen a jó és a rossz harcol egymással bennük, de ez a kettősség még inkább segít abban, hogy a feszültség végig fennmaradjon, így igazából nem is bánjuk, hogy új dolgokat nem igazán tudunk meg a gileádi mindennapok brutalitásáról.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.