Sorozatok

James McAvoy és a Logan-kislány, egy Arany iránytű-sorozatban, jöhet?

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.29 | 08:18

Philip Pullman fantasy regényei Oscar-díjas rendezővel forognak majd.

Lin-Manuel Miranda, James McAvoy és Ruth Wilson is bekerült abba a stábba, melyet a BBC kürtölt össze, hogy megfilmesítse Philip Pullman népszerű fantasy regényeit. His Dark Materials lesz a sorozat címe, melyhez egy Oscar-díjas rendezőt is sikerült leigazolni. Tom Hooper, aki A király beszédét is jegyzi, fogja a két bevezető epizódot egyengetni a tervezett nyolc részből. A forgatókönyv annak a Jack Thorne-nak a műve, aki a Harry Potter és az elátkozott gyermek munkálataiban is részt vett. A Loganből ismerős kislány, Dafne Keen személyesíti meg Lyrát, aki körül az események igencsak felpörögnek.

A post shared by Dafne Keen (@dafnekeen) on

A koránál érettebb kishölgy ugyanis rendelkezik egy eszközzel, amely igazmondásra bír mindenkit. Ezen az alethiometeren keresztül kerül kapcsolatba a különleges Lord Asriellel (McAvoy), illetve egy riasztó nővel, Mrs. Coulterrel is (Wilson).

Egy Dust nevű, különös teremtmény is előkerül, de Oxfordból Londonba utazva, Lyra összefut egy kalandor-léghajóssal is: Lee Scoresbyt alakítja majd Miranda.

A történet alapjául szolgáló könyvekből 18 millió példány kelt el, melyek közül most az első három kötet eseményeit viszik filmre. A negyedik regény – mely az előzményekkel foglalkozik – tavaly jött ki.

MARRY ME?

A post shared by Lin_Mauel Miranda (@lin__manuel__miranda) on

Cardiffban forog a sorozat, mely szeretné hűen visszaadni a leírtakat.

A képzelet világa elevenedik meg, ahol sosincs megállás. A szereplők egyfolytában meglepnek valamivel.

ad ízelítőt a színpadi munkáiért Tony- és Olivier-díjban részesült Thorne.

Az Úr sötét anyagai-trilógia közül a legelső – Az arany iránytű – először színpadon futott Londonban, 2003-4 magasságában, majd 2007-ben moziba is került, Nicole Kidmannel és Daniel Craiggel a főszerepben. Sajnos az a változat nem aratott osztatlan sikert, és a tervezett folytatások sem készültek el, emlékeztet a Variety.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló