Sorozatok

Itt van Arya Stark fullos halállistája – SPOILERVESZÉLY

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.09 | 07:46

A hetedik évad legutóbbi, negyedik részében hazatért hát Arya Stark Deresbe. Nemcsak elképeszti azonban környezetét, akik kezdik gyanítani, hogy a cuki, vadóc kislányból arcváltoztató terminátor lett, de többször szóba kerül a halállistája is. Mutatjuk, hol tart jelenleg a pipálásban.

Forrás: youtube.com

De a sorozat rajongói sem ismernének rá az első részek nemesi származású kislányára, akinek minden álma az volt, hogy varrogatás helyett a kardot forgassa. Azonban apja halálát látva elkezdett írni fejben egy listát, amire felkerültek azok, akik rászolgáltak a bosszújára.

A listán található nevekkel aludt el minden este hosszú időn keresztül, miközben fullos bérgyilkossá képezte magát. Visszatérve Westerosra aztán nekilátott, hogy komótosan végighaladjon a listán, kezdve a komplett Frey família kiirtásával. Épp Királyvárba indult volna Cersei-ért, amikor megtudta, hogy családja visszatért Deresbe.

S bár így az éved derekán ott időzik, fogadni mernénk, hogy nem sokára újra útra kél, hogy tovább haladjon a listájával. De ki van még rajta?

Cersei Lannister

via GIPHY

Westeros jelenlegi uralkodója azért került fel a listára, mert Arya őt vádolja apja haláláért. Cersei volt az, aki börtönbe záratta Ned Starkot, mielőtt az leleplezhette volna a nőt. Jelenleg a Vastrónon ülve tárgyalgat a Vasbankkal, és Arya-nak egy zombióriás Clegane-nel is meg kell küzdenie.

Melisandre

via GIPHY

A Vörös Papnőre Gendry miatt orrolt meg Arya. Csakhogy Melisandre éppen Volantis fele hajózik, igaz, úgy is nyilatkozott, még egyszer, utoljára vissza kell térnie Westerosra. Jó esély van rá, hogy a sorsa Arya kezétől teljesedik be.

Ilyn Payne

via GIPHY

Szegény nyelvetlen lovag csak felkent királya parancsát követte, amikor lecsapta Ned Stark fejét. Arya azonban ezen nem rágódik, ugyan Payne régóta nem tűnt fel, biztosan ott mászkál valahol Westeroson.

Beric Dondarrion

via GIPHY

Hiába nemesek a kóbor lovag szándékai, eladta Gendryt a Vörös Papnőnek, plusz szabadon engedte a Vérebet. Ennyi elég is ahhoz, hogy felkerüljön a listára. Érik egy nagy találkozás, mert éppen Arya felé, Északra tart a Vérebbel. A kérdés csak az, ha Arya ki is nyírja, Myr-i Thoros újra feltámasztja?

Myr-i Thoros

via GIPHY

Bűne ugyanaz, mint Beric Dondarrionnak. Lehet, hogy a Mások azonban megelőzik Arya-t.

Sandor Clegane

via GIPHY

A Véreb az elsők között került fel a listára, amiért lekaszabolta Mycah-t, Arya hentesfiú barátját még az első évadba, Joffrey parancsára. Viszont ő az egyetlen, aki élve lekerült róla, ugyan Arya úgy tudja, meghalt a negyedik évad végén, amikor ő Essos felé vette az irányt.

Gregor  Clegane

via GIPHY

A most már zombi Hegy Harrenhalnál elkövetett bűneiért és a Folyóvidék feldúlásáért van bajban. Kérdés, hogyan öl meg valakit Arya, aki már egyszer meghalt?

Polliver

Ellopta Tűt, megölte Lommyt. A Véreb segítségével Arya torkon szúrta.

Joffrey Baratheon

via GIPHY

Sajnos Arya lemaradt főellensége megöléséről. Kisujj és Olenna Tyrell megelőzte és egy csúnya méreggel megmérgezte.

Rorge

via GIPHY

Előszeretettel kínzott embereket Harrenhalban, s szemet vetett Arya ártatlanságára is. Arya őt is kicsinálta.

Tywin Lannister

via GIPHY

A Vörös Nász kitervelőjeként sorsa egyértelművé vált, de Tyrion megoldotta Arya problémáját. (Sőt, találékonyságból még példát is vehet a törpéről!)

Meryn Trant

via GIPHY

Syrio Forel megöléséért került Arya listájának előkelő, első helyére. Arya Braavosban végzett vele, meglehetősen csúnya módon.

Walder Frey

via GIPHY

A Frey-család megfizetett a Vörös Nászért. Előbb Arya Walderrel megetette a fiaiból sütött pitét, aztán elvágta a torkát, majd néhány napra rá megmérgezte az összes férfit, kiirtva őket mind egy szálig.

Forrás: youtube.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
HBO
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...