Unatkozom

Az állatvilág terrorja alatt senyved az emberiség – állatbűnözés, második rész

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.13 | 19:05

Ha valaki rendszeresen olvas híreket, nem lehet ismeretlen számára a medvebűnözés vagy például a varjúterror szó. Átnéztük az utóbbi pár évben az állatok által elkövetett bűnesetekről született cikkeket, és a kép lesújtó.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

Az előző részben jellemzően olyan eseteket válogattunk ki, amire általában hajlamosak vagyunk legyinteni: rongálás, vandalizmus, részeg garázdaság. A második részében viszont már olyan híreket gyűjtöttünk össze, amiket nem lehet elintézni annyival, hogy „Ugyan már, ezt csak egy cukimuki kis állat tette!” Ki kell mondani: a féktelen állatterror már az emberi faj felsőbbrendűségét veszélyezteti!

Túszejtés

Bizony, az állatok már a személyi szabadság önkényes korlátozásától sem riadnak vissza. Sokan csak nevetnek az olyan híreken, amik arról szólnak, hogy valahol macska volt a túszejtő. De ők még nem álltak szemben egy 10 kilós, karmokkal és fogakkal felszerelt vadállattal.

  • 2014. március – Macska ejtett túszul egy egész családot Portlandban

Egy  amerikai házaspárt és kisbabájukat a jól megtermett himalájai macska, Lux fenyítette be. Először a hálóba menekültek, ott viszont csapdába estek, mert az állat nem engedte ki őket a szobából. Végül ki kellett hívniuk a rendőrséget, nekik sikerült csak megfékezniük a megvadult cicát. (WBTV)

  • 2016. április – Hód tartott sakkban egy férfit Lettországban

A Baltikumban egy éjszaka hazafelé tartó férfi tapasztalhatta meg a saját bőrén a hódterrort, a bedühödött rágcsáló rátámadt áldozatára, és többször lábon harapta, aki ettől a földre került. A vadállat ekkor abbahagyta a harapdálást, viszont nem engedte felkelni az áldozatát, újra fenyegetően viselkedett, amint az megmozdult. A férfi végül egy barátját hívta a helyszínre, mert a rendőrök elsőre nem vették komolyan a bejelentését… Bár lelőni ők sem tudták volna, hiszen védett állat. A túszdrámát végül sikerült megoldani, a túszejtő hód elmenekült. (LSM)

  • 2016. június – Macska tartotta fogságban gazdáját Wisconsinban

Hiába volt már rá példa, megrökönyödve hallgatták annak az amerikai nőnek a hívását a 911-es segélyhívó szám központjában, aki arról számolt be, hogy túszul ejtette a saját macskája. Asszonyt és férjét az állat egy sarokba szorította, ott kellett megvárniuk amíg megérkeztek az állat befogására a állatterror-elhárítási egységek. (Daily Mail)

Megfélemlítés

Talán még a túszejtésnél is szörnyűbb, amikor egy állat, vagy állatok csoportja egy egész területet tart rettegésben. Nem egy esetet láttunk arra is az elmúlt években, amikor az állatok semmibe veszi az emberek territóriumainak határait, és nyers erővel próbálják meg elfoglalni azt.

  • 2014. május – Svéd óriáspatkány tartott rettegésben egy családot

Már eleve az hírértékű, hogy a masszív, 40 centis testű rágcsáló egy betonfal átrágásával jutott be a Bengtsson-Korsås család konyhájába… Ahonnan aztán már kikergetni sem tudták. Egy idő után annyira felbátorodott, hogy eluralta az étkezőt, betámadta a macskát, terrorizálta a gyerekeket, és a családfőt is többször az asztal tetejére menekült előle. Végül csak egy speciális csapdával sikerült elfognia egy profi csapatnak. (Daily Mail)

  • 2014. február – Csivavafalkák csicskították be Phoenix városát

A Mexikói határhoz közel eső amerikai nagyvárost migráns kóbor törpekutyák falkái tartották rettegésben, amik ráadásul villámgyorsan szaporodtak is. A hobo ebek főleg a gyerekeket terrorizálták, ezen kívül a hadviselés legalantasabb módját választották: azzal frusztrálták az embereket, hogy mindent összepiszkítottak a saját mocskukkal. (Independent)

  • 2015. november – Emuk terrorizálták Tucsont

Egy másik amerikai városnak hasonló fenyegetéssel kellett szembenéznie, egy közeli farmról ugyanis megszökött néhány emu. A nagytestű madarak bandába verődve járták a környéket, fenyegető viselkedésükkel tartották rettegésben a lakosságot. Végül a helyi sheriffnek kellett befognia őket. (Huffington Post)

Madarak

Hitchcock talán látta a jövőt, de ha valaki nem is látta legendás filmjét, az is megtapasztalhatta mostanában, milyen félelmetes lehet egy emberekre támadó madárraj. Sajnos ebből Magyarország sem maradt ki, 2014. a siófoki varjúterrorról marad emlékezetes, amikor egy rakás védett, ettől túl magabiztossá váló vetési varjú költözött a Balaton parti kisváros fáira, és még ahhoz is volt merszük, hogy belepiszkítsanak egy babakocsiba. A madárterror ezután az eset után szinte végigsöpört Európán.

  • 2015. február – Holland kisvárosban csapott le a gyilkos bagoly

Németalföld nyugodt lakóit egy éjszaka lesből, teljes csöndben, mindenféle indok nélkül támadó uhu tartotta rettegésben. A madár főleg futókat nézett ki magának, és csapott le rájuk teljesen váratlanul. A lakosság egy ideig este csak esernyővel tudott közlekedni, a szárnyas ragadozót nem tudták levadászni, a baglyot ugyanis úgy vonta körbe a természetvédelmi védettség státusza, mint egy korrupt politikust a diplomáciai mentesség. (Washington Post)

  • 2015. május – Berlint megbénították a varjak

Siófok után Szlovéniára és Berlinre is lecsapott egy évvel később a varjúterror. A képlet már ismerős: a nagytestű fekete szárnyasok befészkeltek a városba, majd a környéken betámadtak minden arra járó biciklist és járókelőt. (Bild)

  • 2016. november – Szarka támadt az ausztrál biciklistákra

Mintha nem lenne elég veszélyes az élet arrafelé, a sok mérges pók és kígyó hazájában. Napjainkban egy teljesen megőrült szarka tartja terror alatt az ausztrál bringásokat, mindenféle indok nélkül csap le a levegőből. Mi designer drogokra gyanakszunk… (Huffington Post)

A hírek folyamában ezek csak izolált eseteknek tűnhetnek, de a napnál is világosabb, hogy egyre szaporodnak az emberek rovására elkövetett villongások az állatvilág részéről. Eddig egyetlen biztonságpolitikai szakértő sem hívta fel erre a figyelmet, de a világ vezetői cikkünk után már nem mehetnek el a téma mellett hátra tett kézzel. Talán Donald Trump erre is megoldást hozhat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló