Unatkozom

Letiltotta a Facebook az amerikai stand-upost, miután kiírta, hogy a férfiak aljas szemetek

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.06 | 20:44

Az amerikai komikát 30 napra letiltotta a legnagyobb közösségi oldal, mert egy fotóalbum alatt a férfiakat szidta kommentben.

Marcia Belsky, a New York-i stand-up komikus még október 30-án szólt hozzá egy ismerőse, Nicole Siverberg fotóalbumához, amely az elmúlt időszak szexuális zaklatásait foglalta össze. A közösségi oldal 30 napra letiltotta a humoristát, ami azért is érdekes, mert a Facebook második embere és ügyvezető igazgatója, Sheryl Sandberg az elmúlt években mindig nyíltan kiállt a nők egyenjogúságáért. Néhány éve még könyvet is írt a témáról Dobd be magad! címmel, amelyben arról ír, hogy kevés a női vezető, és sokkal nagyobb hatalmat érdemelne meg a női nem.

Úgy látszik viszont, hogy az elmúlt hónapok szexuális zaklatás botrányai ellenére a Facebook továbbra is letiltja azokat a nőket, akik szidni merészelik a férfiakat, mint ahogy azt Marcia Belsky is tette nemrég.

Nem csak őt tiltotta le, hanem más női humoristát is, például Kayla Avery komikát is, aki szemétládáknak nevezte a férfiakat szintén egy hozzászólásban. Aztán kiderült, hogy a Facebook végigment a humoristák idővonalán, és rutinszerűen törölte a korábbi, férfiakat pocskondiázó tartalmakat is.

A Facebook szerint az oldal szabályzata miatt és az algoritmusok miatt tiltotta ezeket a kontenteket, és később a hozzászólások egy részét visszaállították. A közösségi oldal ezeket a kommenteket automatikusan gyűlöletbeszédnek minősítette, és ezért is tiltotta le. A közösségi oldal azóta személyes üzenetben többször is bocsánatot kért a humoristától, ezt ő maga posztolta ki a Twitterére.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló