Unatkozom

WTF 2016: ezek voltak az év legérthetetlenebb dolgai

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.18 | 15:27

Csak néztük, néztük, és nem értettük. Hogy „Ezt most így hogy?”, meg „Ez mi ez?”, és „Mi a f... ez az egész már megint?” Összeszedtük az év leváratlanabb, legérthetetlenebb és egyben legnyomasztóbb eseményeit, amik után már tényleg nekünk volt kellemetlen.

2016 nem volt különösebben rossz év, de így is simán összeszedtünk 10 olyan momentumot, amikor megjelent egy hatalmas villogó WTF felirat a fejünk fölött rengeteg kérdőjellel, és görcsösen elkezdtünk vakarni a tarkónkat a nagy értetlenségtől. Lesz itt film, koncert, sport és politika is, amitől tényleg igazán kényelmetlenül éreztük magunkat idén.

Egyiptom istenei

Alex Proyas filmjét hiába keressük majd az év legrosszabb filmjeinek listájában, ez ugyanis annyira rossz volt, hogy tényleg mindenki igyekszik azonnal elfelejteni. Nem annyira rossz, hogy már már jó, hanem csak simán és egyszerűen, fájdalmasan rossz. Igen, még a Suicide Squadnál is rosszabb pontokat kapott minden filmkritikus oldalon. Azzal semmi baj nem lenne, ha egy film simán csak látványos akar lenni, de ennél butább történetet azért már nehéz lett volna kitalálni, ami pedig különösen fájdalmas, hogy mindezt egy Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau és Geoffrey Rush (!!!) kaliberű színészgárdával sikerült összehozni. WTF?

Rihanna fellépése a Szigeten

A koncert, ami még a szervezők szerint is szar volt. A koncert, amin méretes késés után tipegett ki a felajzott közönség elé a Nagy Stár, és előadott egy nagy semmit. Akkora gázsiért, amit most nem is merünk átszámolni lélegeztetőgépekre. Rihanna a dalaiból szinte csak részleteket játszott el, azt is úgy, hogy táncolás ürügyén a keze többet volt a levegőben, mint a mikrofonnal a szája előtt. Ennél nagyobb megúszást elég régen láttunk, ez volt a Sziget történetének egyik legrosszabb fellépése. De tényleg, ezt így hogy? WTF?

A Veszprém 9 gólról bukja el a BL-döntőt

Ez tényleg az a sportesemény volt, ami után napokig letargiába süllyedtünk, és görcsbe rándult a gyomrunk minden olyan mondat hallatán, amiben szerepelt a kéz vagy a labda szó. Mert tényleg úgy nézett ki, hogy több éves meló után most tényleg felér a csúcsra a veszprémi férfi kézilabda csapat, és a harmadik Final 4 szereplése és második BL-döntője után végre leülhet a klubkézilabda trónjára. Hogy aztán a második félidőben, 9 gólos vezetésről (26-17 is volt az állás) kapaszkodjon vissza a négyes döntő legalacsonyabban jegyzett csapata, a lengyel Kielce, és két félidő hosszabbítás után 7-es párbajjal húzza be magának a BL-trófeát. Külön kellemetlen, hogy pár héttel korábban a női BL-ben a Győr is ugyanígy bukta el a budapesti döntőt. WTF?

Csúnya válás vet véget Brangelinának

Sztárpárok jönnek, sztárpárok mennek, de Brangelina örök. Gondoltuk sokan, aztán idén nyár végén vége lett az Angelina Jolie és Brad Pitt alkotta legszebb hollywoodi sztárpárnak. Mit sztárpárnak, álompárnak! És csúnyán lett vége. Alkoholizmus és drogfüggőség felemlegetésével, gyermekbántalmazási vádakkal. És a sárdobálásnak még mindig nincs vége. WTF?

A Trónok Harca hatodik évadának fináléja

Itt viszont gyorsan szögezzük is le, hogy az év Top 10 WTF eseményének válogatásában ez az egyetlen, amivel igazából elégedettek vagyunk, hiszen mégis csak azért nézzük ezt a sorozatot, hogy minden évad végén tömegével haljanak meg a főszereplők, Cercei ténykedéseit pedig tényleg földbe gyökerezett lábbal néztük a záróepizódban. Úgyhogy ez utólag teljesen pozitív, de akkor is, a fővárosi események megtekintése után egyetlen kérdést tudtunk csak magunknak feltenni percekig: ez WTF volt?

Elfüstölnek a Samsung Galaxy Note 7-esek

A GoPro Karma drónok is versenyben voltak az év legnagyobbat bukó technikai eszköze címéért, de azért mégis csak nehezebb dolog technikailag megoldani, hogy valami ne zuhanjon le, úgyhogy nekik végül megkegyelmeztünk. Ennél is nagyobb blamázs ugyanis a Samsung phabletjének kálvária, mert mégis csak hatalmas pofára esés úgy piacra dobni egy méregdrága csúcstelefont, hogy az aztán tömegesen gyullad ki akkumulátorhiba miatt a felhasználók zsebében. A Note 7-esek hibája augusztus végén pattant ki, a koreai cég nem is sokáig várt a teljes visszahívással, és a gyártás beszüntetésével, még mielőtt az egész gyár belebukik a fiaskóba, vagy valami komoly tragédiát okoz az életveszélyes Note 7. Samsung, WTF?

Fejborotváló férfiak a Youtube-on

Idén a Youtube is tartogatott nekünk egy nagy meglepetést, mégpedig a fejborotválásért rajongó, és erről videókat készítő férfiak eddig rejtett szubkultúráját. Ez tényleg olyan dolog, amiről nem akartunk tudni, és miután szembesültünk vele, sokáig nem is tudtunk másra gondolni, mint hogy WTF? No Komment:

Kim Kardasiant kirabolják Párizsban

Nem Balázs Palit Katmanduban, hanem a világ egyik leghíresebb nőjét a fejlett nyugat egyik legfényesebb fővárosában. És nem ám egy utcai zsebtolvajlás, vagy ruhatári fosztogatás, hanem profi álarcos ékszertolvajok, akik úgy kötözik meg a celebnőt, mint egy húsvéti sonkát, és hagyják magára a fürdőszobában kapálózva, miközben viszik a szajrét. És máig nincsenek meg. WTF?

Kanye West megőrül

Az amerikai előadóművész egész munkássága tele van rendkívül zavarbajtő momentumokkal, de a november végén Sacramentoban koncertezés helyett előadott 15 perces kirohanás már tényleg olyan, ami már tőle is sok. Nem tudjuk nem kellemetlenül érezni magunkat ettől a nindzsafilmeket megszégyenítő verbális vagdalkozástól, amiben szinte mindenkit elküld a fenébe, majd a saját közönségét is leszarva távozik. Sajnos úgy tűnik, komolyabb gondok vannak a háttérben. WTF Kanye?

Választások

2016-ban a világpolitika is tartogatott nekünk meglepetéseket, mert bármilyen előjelek is mutatkoztak, azért sokan nem számítottak rá, hogy a britek kis többséggel megszavazzák a Brexitet, vagy hogy egy Donald Trump kaliberű figurából lehet végül amerikai elnök. Pedig de. WTF 2016?

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló