Érdekes

Hasznos játék kicsiknek: újabb Barbie babák készültek inspiráló nőkről

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.22 | 16:18

Már most készlethiány van belőlük az interneten.

A virágmintás fejkendőt, ruhát és ékszereket viselő Maya Angelou-baba a játékgyártó Inspiráló nők elnevezésű sorozatának legújabb tagjaként csatlakozik a mások mellett Rosa Parks afroamerikai polgárjogi aktivistát és Florence Nightingale angol ápolónőt, az ápolónői hivatás és képzés megteremtőjét ábrázoló babákhoz.

Az 1928-ban született Angelou első műve, az I Know Why the Caged Bird Sings (Tudom, miért énekel a rab madár) című önéletrajzi regény bestseller lett, ő volt az egyik első afroamerikai írónő, aki nagy közönségsikert arató könyvet írt. Hat önéletrajzi műve, öt esszékötete, számos verseskötete jelent meg. Részt vett több színdarab, film készítésében, számos díjjal, köztük az amerikai Nemzeti Könyvdíj életműdíjával is kitüntették. Aktívan részt vett a feketék polgárjogi küzdelmében, együtt dolgozott Martin Luther Kinggel és Malcolm X-szel. Bill Clinton amerikai elnök 1993-as beiktatására írta az On the Pulse of Morning című versét, amelyet személyesen olvasott fel az eseményen.

Az Angelou barbie ára 29,99 dollár (8800 forint) és egy ember legfeljebb két babát vásárolhat. A játék iránti keresletet jelzi, hogy már most készlethiány van belőle az interneten.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Tényleg jön a Harry Potter-sorozat?
  • szerző:nuus
  • 2021. 01. 27.