Érdekes

Ilyen volt az élet a világ egyik legdurvább pedofil szektavezére mellett

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.22 | 15:11
  • trendindex: 2

Warrent Jeffs, az Utolsó Napok Szentjeinek Fundamentalista Jézus Krisztus Egyházénak (FLDS) alapítója jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Lánya, Rachel azóta rendszeresen áll nyilvánosság előtt, hogy beszéljen a történtekről...

Rachel a klasszikus mormon egyháztól leszakadt szektavezér első lánya, és egyben a kedvenc is. Amikor a világra jött, apjának még csak három felesége volt, de mire 18 lett, már több mint harminc asszonyt vett nőül, köztük 11-12 éves kislányokat is. Mire elfogták, 80 felesége volt és ötvenhárom gyereke, és mint kiderült, közülük is többeket megrontott. Miközben arról prédikált, hogy ő Isten prófétája,és a külvilág – a közösség határain túl – gonosz és terhelt…

A ma már szabad, önálló életet élő Rachel gyerekkora boldog volt: csodaszép, természetközeli helyen éltek, állandóan nagy társaságban voltak, sok tesóval játszhatott, és mit sem tudtak apuci sajátos természetéről. Sokat kirándultak, énekeltek, bicikliztek, így Rachel szívesen emlékszik a kezdetekre.

A dolgok akkor durvultak el, amikor a szektavezér molesztálni kezdte a 8 éves Rachelt.

A kislány tízéves volt, mikor elmondta anyjának, aki próbált hatni az apára, de ez persze lehetetlen volt: ő volt az úr nem csak a háznál, de az egész vallási közösségben is. Rachel eltűnődött: ha az ő apja, a próféta ilyesmit tesz vele, ami neki ennyire fáj, akkor vajon mennyire gonoszak lehetnek a külvilág apái, akik még nála is rosszabbak?

Mikor aztán 18 éves lett, férjhez adta a lányt egy – szerencséjére – fiatal férfihez, akinek rajta kívül csak két felesége volt. A fiatal srác jóindulatúan állt hozzá akkor is, amikor Rachel – apja kérésére – közölte, hogy “apa azt kéri, csinálj nekem kisbabát”. A szektában nem volt szabad terhes feleséggel ágybabújni, így Rachelnek legalább egy ideig nyugta volt.

Mire azonban ő fiatal feleségként és anyaként megnyugodott, apját – 2011-ben – letartóztatták.

Kissé túltolta a szekeret a szektavezér, és szemet szúrt, hogy kiskorú feleségei is vannak.

A börtönben még szigorúbb szabályokat diktált neki Isten: nagyjából mindent tiltott ezen a ponton közösségének, ami örömet okozhat.

Csodálói szemében a mártíromság még több hitelt adott szavainak: szerették, tisztelték hívei, és természetesnek tartották: a hozzá hasonló isteni szócsöveket mindig meghurcolja az aktuális hatalom, hogy elhallgattassák, hiszen épp ez történt magával Jézus Krisztussal is. Még akkor is védték, mikor – teljesen bekattnva – sajátjai ellen fordult, és támadni kezdte azokat, akik azelőtt a bizalmasai voltak.

Rachel egy ideig próbált hű maradni családjához, de egyre inkább világossá vált számára, hogy apja egy egyszerű, mezei csaló, aki saját élvezeteit hajszolva alapított szektát magának – még ha erről jó eséllyel ő maga se tud, hanem valóban az Úr prófétájának képzeli magát. Szakított a közösségből, amelybe született, és könyvet írt tapasztalatairól Warren Jeffs kedvenc lányaként, ami természetesen kiváltságok helyett súlyos terhekkel járt.

A fiatal nő ma már normális, kiegyensúlyozott életet él, traumái zömében feldolgozta. Azért beszél újra és újra a szekták valóságáról, hogy mások ne essenek hasonló csapdába, illetve – ha oda születnek – hamarabb felismerjék, hogy óriási a baj…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 24.