Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Érdekes

Fura betegség: a mellbimbók visszahúzódnak a testbe?

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.11 | 14:18

Ha nem szólnának tudományos feljegyzések a koro nevű furcsa mentális betegségről, el sem hinnénk, hogy létezik, pedig de...

Míg a nyugati ember a bipoláris betegséggel, az Asperger-szindrómával vagy esetleg a borderline személyiségzavarral küzd, Dél-kelet Ázsiában egészen más mentális problémák tizedelik a populációt.

via GIPHY

A koro egy elsősorban férfiakat érintő pszichológiai rendellenesség, amelynek során a férfiak attól rettegnek, hogy a péniszük visszahúzódik a testükbe, és örökre eltűnik. A betegség női megfelelője a mellbimbókhoz kapcsolódik: a páciens betegesen retteg attól, hogy a mellbimbói egyik napról a másikra eltűnnek, és felszívódnak a testében.

A hagyomány szerint a koro oka gonosz női szellem vagy rókaszellem megszállásának eredménye, amely kizárólag erős zajjal – gongütésekkel, ordítással, tűzijátékkal – gyógyítható. Ha a szellem a hanghatásokra nem reagál, a következő lépésben a javasasszony megkötözi a beteget, és addig üti a fejét, amíg az el nem ájul.

Az öntudatlan asszony mellbimbóit ezután kötél segítségével hosszabbítják meg, amely a néphit szerint garantálja, hogy a gonosz szellemek nem férhetnek többé hozzá a keblekhez.

via GIPHY

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló