Érdekes

Aki nőcsábász volt, aligha változik meg

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.12 | 06:46

A tudósok szerint minden egyes szexuális partner növeli annak esélyét, hogy párunk mellettünk is félre fog lépni. Méghozzá egy egész százalékkal.

Természetesen minden szerelmes ember szereti azt hinni, hogy a kedves csak az exet csalta meg, rabolta ki, alázta porig stb., de az elmúlt időszakban – elsősorban az együtt töltött idő hatására – megváltozott, és ma már semmi olyat nem tenne, amit régen simán meglépett.

Nos, ez többnyire csupán illúzió: az emberek ugyan változnak, de bizonyos viselkedésminták nem tűnnek el csak úgy egyik pillanatról a másikra, a mögöttes okok feltárása nélkül.

Treas és Giesen tanulmánya (Szexuális hűtlenség a házasok és a tartós élettársi kapcsolatban élő amerikaiak körében) szerint minden egyes szexuális partner, akivel a kedves 18 éves korától az esküvőig lefeküdt, 1 százalékkal növelte a hűtlenség esélyét. Aki tehát száz nőt gerincre vágott az agglegény-lét végéig, az egészen biztosan félre fog lépni házasemberként is – legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint. Szerencsére azért az emberi lélek árnyaltabb… legalábbis reméljük.

Ám ha mégsem, akkor érdemes olyan párt választanod, akinek még alig volt szexuális kalandja előtted, persze csak akkor, amennyiben a házastársi hűség a legfontosabb a számodra a kapcsolatban. Igaz Treas és Giesen szerint a párok túlnyomó részének a szexuális hűség az alap egy kapcsolatban, így ebben sincs nagy mozgásterünk, ha a statisztikát nézzük.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló