Érdekes

Ezek a leggyakoribb álmok: ismered a jelentésüket?

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.07 | 10:18

A híres pszichoanalitikus, Sigmund Freud az álmokat a tudattalanba vezető útként írta le, és úgy gondolta, hogy az álmok tartalmának tanulmányozásával napvilágra hozzuk azokat a rejtett és tudattalan vágyakat, amelyek a neurózishoz vezetnek.

Napjainkban az álmok elemzése az önreflexió forrásává vált. De tényleg van rejtett jelentésük az álmoknak? Megtudhatod rejtett vágyaidat az álmaid elemzésével? Szeretnénk azt hinni, hogy igen.

Nézzük meg közelebbről a leggyakoribb álmokat, és azt, mit mondanak róluk az álmoskönyvek!

Zuhanás

Nagyon gyakoriak a nagy magasságból való lezuhanásról szóló álmok. Létezik egy népszerű mítosz, miszerint, ha álmodban földet érsz, a valóságban meghalsz, de ez természetesen nem igaz. Sok népszerű tanulmány szerint ezek az álmok azt jelzik, hogy valami nem megy jól az életedben. Azt sugallhatják, hogy például át kell gondolnod valamit vagy választás előtt állsz, esetleg új irányba kell terelned az életed.

Pucérság

Volt már olyan kínos álmod, hogy pucéran jelensz meg az iskolában vagy a munkahelyeden? Ne aggódj, ez az álomfajta kifejezetten gyakori. Penny Peirce, a Dream Dictionary for Dummies szerzője úgy gondolja, hogy a nyilvános meztelenségről való álmodás azt jelezheti, hogy az illető hamisnak érzi magát, vagy fél attól, hogy felfedje tökéletlenségeit és hiányosságait.

Menekülés

Ennek az álomtípusnak több fajtáját is megkülönböztethetjük.

Menekülés egy állat elől: azt jelezheti, hogy az illető elbújik saját haragja, szenvedélyei és egyéb érzései elől.

Menekülés egy ismeretlen elől: Ha az üldöző egy titokzatos, ismeretlen figura, akkor ez gyermekkori élményt vagy múltbeli traumát jelenthet.

Menekülő ellenkező nemű személy elől: Ha egy ellenkező nemű személy üldöz álmodban, az azt jelenti, hogy félsz a szerelemtől, vagy egy múltbeli kapcsolat kísért.

Fogak

Penny Peirce, a Dream Dictionary for Dummies szerzője úgy gondolja, a fogak elvesztéséről szóló álomnak többféle jelentése is lehet. Jelentheti azt, hogy az adott személy aggódik a vonzereje vagy megjelenése miatt. De azt is, hogy aggódik a kommunikációs képessége miatt, vagy attól tart, hogy valami kínosat mondott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló