Érdekes

17 évesen megvakult, azóta profi sminkes videókat készít

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.07 | 08:18

Lucy Edwards brit vlogger örömmel jár különféle sminkcuccokat vásárolni, miközben semmit nem lát: 17 évesen megvakult.

A 24 éves profi sminkes egy ritka, anyai ágon öröklődő genetikai betegség – az incontinentia pigmenti- következtében már 8 évesen tudta, hogy egy napon elveszíti majd a látását. Orvostól orvosig jártak vele a szülei, de nem tudtak segíteni rajta. Végül 17 évesen, az érettségi vizsgák kellős közepén vakult meg, amit kezdetben – érthető módon – óriási traumaként élt meg, hiába tudta, hogy az állapotromlás esetében elkerülhetetlen.

A bajban végig mellette volt szerelme, Ollie, aki azóta a férje, és mindenben segíti. Lucy azonban meglepően önálló: profin sminkel, jön-megy, utazik, videókat készít és vág, mindenben társa labrador-retriever keverék vakvezető kutyája, Olga. Lucy bevallja, hogy olykor vannak vacak napjai, amikor úgy érzi, semmire se képes, és hagyja, hogy mások pátyolgassák, vagy épp visszavonul csendes magányába. A legtöbb napon viszont aktív és lelkes, és igyekszik másokat, főként sorstársakat is inspirálni.

“Kezdetben a látás elvesztése egy óriási trauma, és én azt mondom, meg kell élni azt a maga teljességében. de ígérem: napról napra jobb lesz, és jön még sok öröm, boldogság, és egy teljes élet így is”!

– fogalmaz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló