Érdekes

Rengeteget csúfolták fogyatékosságai miatt, mégis arra fókuszál, amire képes

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.21 | 08:48

Lizzie Velásquez amerikai motivációs előadó nem hagyja, hogy fogyatékosságai határozzák meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Smiling with a full heart of faith and prayer to Saint Joseph. An ending is not rejection. It’s God promoting you to a new place or a new season. Here’s to a new week ahead!

Lizzie Velasquez (@littlelizziev) által megosztott bejegyzés,

A 30 éves nő egy igen ritka veleszületett betegséggel küzd: a marfanoid–progeroid–lipodysztrófia szindróma lényege, hogy képtelen hízni, mert nincsenek zsírszövetei, ezért 30 éves létére 34 kilónál többet még soha nem mutatott alatta a mérleg. Ennél is nagyobb baj, hogy a belső szervei hamar öregszenek, ezért a szív- és érrendszeri problémák miatt gyakorlatilag bármikor meghalhat. Fél szemére vak és komoly ízületi fájdalmai vannak.

Lizzie bevallja, hogy sokszor ő is rémesen érzi magát, amikor látja, hogy másoknak az ő korában férjük és gyerekük van, ami számára betegsége miatt aligha opció, ugyanakkor ilyenkor eszébe jut, hogy annyian szeretik, annyi fontos kapcsolat van az életében, hogy nincs joga szomorkodni.

“A hiányosságaimat lehetőséggé formálom, a fogyatékosságom – bár én inkább állapotot mondok – helyett pedig arra fókuszálok, mire vagyok képes”

– mondja a Special Books by Special Kids kisfilmjében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.