Érdekes

Ha itt a jó idő, többekből kitör az állat

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.27 | 11:37

Egy több mint 10 év adatait felölelő philadelphiai kutatás szerint felmelegedés esetén mindig emelkedik az erőszakos bűncselekmények aránya, függetlenül az évszaktól.

Nem csak az erőszakos bűncselekmények előfordulása gyakoribb, de a viselkedészavarok összességében véve több embert érintenek kellemes, meleg idő esetén, mint hűvösben – állítják a Drexel University munkatársai.

A szakemberek philadelphiai bűnügyi adatokat elemeztek 2006 és 2015 között, és megállapították, hogy az erőszakos bűncselekmények aránya a legmelegebb hónapokban – májustól szeptemberig – a legmagasabb, és azon belül is a hőmérsékleti rekordok idején a legtöbb a kihágás.

Érdekes módon 30 fok fölött az erőszakos bűncselekmények aránya 9 százalékkal nő, a 15 fok alatti hőmérséklethez képest. A hűvösebb hónapokban – október és április között csökken, a különbség szemmel látható.

Annyira azért nem meglepő az összefüggés. Hideg időben az emberek inkább maradnak otthon, így kisebb eséllyel keverednek bajba, míg meleg időben a szabadtéri szórakozóhelyek is zsúfoltabbak, extrém hőmérséklet esetén pedig a többség ingerlékenyebb is lehet”

– fogalmaz a kutatást vezető Leah Schinasi.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló