Érdekes

Besétált a könyvesboltba, adott 100 fontot a vásárlóknak, majd eltűnt – azóta sem tudni, ki volt

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.15 | 16:48

Ismeretlen jótevő csalt mosolyt egy angol könyvesbolt vásárlóinak arcára.

Száz fontot (40 ezer forint) adott egy ismeretlen könyvrajongó az angliai Yarm Waterstones könyvesboltjának, hogy ossza el egyenlően tíz vásárlója között. A jótékony ismeretlenről csak annyit tudni, hogy a tengeri olajfúrás területén dolgozik. “Nem mondta meg a nevét, se előtte, se utána nem láttuk. Azt mondta, hogy probléma volt a repülőjáratával, és ezért tovább maradt a városban, és ezt jelnek érezte, hogy valami pozitívat tegyen a helyiekkel” – tette hozzá Suzi Hunton, a bolt egyik eladója.

“Kifizette előre az összeget, hogy a vevők megkaphassák a vágyott könyvet, mosolyogjanak, és érezzék magukat jól ezekben a nehéz időkben. Az egyik legkedvesebb dolog, ami ebben a boltban történt” – magyarázta.

A bolt három dolgozója döntött arról, hogy kik kapják meg a tíz-tíz fontot.

“A legnagyobb öröm az volt, amikor átnyújtottuk a gyanútlan könyvbarátoknak a kis borítékokat. Voltak köztük nagyszülők, akik épp az unokájuknak vásárolták az első könyveket a karantén utáni első találkozásukra, voltak szenvedélyesen olvasó tizenévesek, akiket minden héten látunk a boltban, és voltak, akiken csak látszott, hogy örülnének valami kedvességnek” – mesélte Hunton.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló