Érdekes

Cukiságbombát robbantott a Twitteren Lorde

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.17 | 20:30

Ráadásul végre azt is megtudtuk, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy egy netes jelenség bekerüljön egy popdalba.

Bárki bármit mond, nem halt ki a cukiság az internetről. Igaz, hogy a legtöbb sarkon morcos alt-right arcok térítenek békás avatárokkal, de itt-ott még lehet jól érezni magunkat. Legutoljára például a Twitteren volt egy ilyen momentum, amikor Lorde megköszönte Andy Baiónak, hogy kitalálta a supercut szót.

De kezdjük az elején. A supercut, azaz a gyorsan egymás után vágott jelenetekből álló YouTube videó nem régi médiaműfaj. Tíz éve sincs, hogy az internetes médiával, netművészeti konferenciaszervezéssel foglalkozó Baio egy chates beszélgetésben egy barátjával nevet keresett a viszonylag új jelenségnek. Aztán a supercutoknak volt egy jó nyara, amikor mindenki azt csinált, mára pedig tökéletesen beépült a nyelvbe a szó, mintha mindig is lett volna.

Annyira elterjedt, hogy az új Lorde albumon az egyik számban már egy széteső kapcsolatra való visszaemlékezés metaforájává válik a supercut. Amikor pedig Baio meghallgatta a számot, nem tudott eldicsekedni azzal, hogy az egyik legszimpatikusabb popsztár az ő szavát használja. Lorde pedig gyorsan meg is köszönte a szót, ugyanott a Twitteren. Aki ettől egy kicsit se érzi jobb helynek a világot, az maga a Grincs.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló