Érdekes

Rituális csonkítások: albínók testrészeit használják az orvoslásban még 2021-ben is

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.20 | 13:12

Szinte hihetetlen, hogy 2021-ben a világ néhány pontján az albínók még mindig rettegésben élnek!

Az albinizmus egy örökletes rendellenesség, ami a szemet, bőrt, hajat érintő pigmenttermelési zavar. Így lehetséges, hogy az albínók bőre feltűnően fehér, hajuk rezes árnyalatú, szemük pedig pirosas.
Tanzániában ötször magasabb az albinizmus előfordulása, mint a világ más részein. Mégsem elfogadóbb a társadalom velük szemben, sőt egész életükben menekülniük kell. Tanzánia, Kenya és Afrika számos pontján sajnos a mai napig rituális csonkítások és gyilkosságok áldozatai az albínók.

A helyi kuruzsló doktorok ugyanis még mindig azt tartják, hogy varázslatos energiával bírnak az albínók testrészei. Az albínó hajból, nyelvből, végtagokból, bőrből, nemi szervekből, szemekből főzetetek készítenek. Ezeket orvoslásra és természetesen szerencse és pénz bevonzására is használják.
Mindamellett, hogy semmi hasznuk, emberéleteket követel ez az elborult szadizmus. Az albínókat üldözik. Aki nem hal bele a csonkításba, az is egész életében kirekesztettként kell éljen hatalmas fájdalmak között.
Az oktatási rendszerben próbálnak felvilágosítást nyújtani és megvédeni az albínókat, de még mindig rengeteg fetisiszta él ezeken a helyeken, akik óriási összegeket hajlandóak fizetni az albínó testrészekért.

Kiemelt kép: Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló