Érdekes

Tíz jellemvonás, amely kiváló intelligenciára utal

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.27 | 06:48
  • trendindex: 2

Aki ezekkel rendelkezik, annak valószínűleg magasabb az IQ-ja az átlagnál.

Kép: Pixabay

Itt van tíz vonás, amely jellemzi az intelligens embereket.

Jó hallgatók

Az intelligens emberek különösen jó hallgatóknak számítanak. Ennek az az oka, hogy az aktív hallgatás közben sok információ jön, ezeket pedig jól rendszerezik és kötik össze a meglévő ismereteikkel.

Rendetlenek

Albert Einstein is biztos volt abban, hogy az idióták is átlátják a rendet, a káoszt viszont csak a zsenik. Meg egyébként is, nem pazarolják olyasmire az idejüket, mint a rendrakás. Egy rendetlen asztalnál is képesek a feladatukra koncentrálni.

Kevés barátjuk van

Az okos emberek gyakran nem fektetnek sok energiát a barátkozásba. Jól érzik magukat otthon, a saját négy faluk között, ebből kifolyólag nincs is sok barátjuk.

Többet gondolkodnak a jövőről

Aggasztja őket a jövő kiszámíthatatlansága, nem csak a mának élnek. Ez gyakran szomorúvá és kétségbeesetté teszi őket.

Éjjeli baglyok

A zseniális ötletek azután is jönnek, hogy elmúlt este tíz. Ilyenekkel a fejükben elég nehezen alszanak el, ezért jellemző rájuk, hogy későn fekszenek és későn is kelnek.

Bunkók

És észre sem veszik. Egy csomó feladat elég könnyű nekik, és így is beszélnek ezekről olyanoknak, akiknek azért okozna némi gondot ugyanaz. Emiatt egyből az jön le róluk, hogy beképzeltek és arrogánsak, pedig szimplán bele sem gondolnak, hogy ez másnak rosszul eshet.

Önkritikusak

Jól látják a saját hibáikat, és mindig van egy ötletük, hogy hogyan lehetne még tovább fejlődni. Emiatt depresszióba eshetnek, ugyanis sosem elégedettek az elért eredményeikkel.

Könnyen unalomba esnek

Ha úgy érzik, hogy egy feladat, esetleg egy játék nem elég komplex, unatkozni kezdenek.

Tanulnak a hibáikból

Na igen, ők is hibáznak, viszont ugyanazt a hibát nem követik el kétszer. Végül is, miért várnának más eredményt ugyanattól a folyamattól?

Kreatívak

Mivel mindig a fejlődést és a következő szintet hajszolják, gyakran kell gondolkodniuk új megoldásokon, ez pedig elég jól megy nekik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.