Érdekes

A napenergia hozza el a közműszolgáltatók armageddonját

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.01 | 07:23

Eljön a pont, amikor tömegesen vállnak majd le a háztartások a villamosenergia hálózatról. Az Egyesült Államokban már egymillió otthon tetején vannak napelemek.

(kép: Pixabay/skeeze/CC0)

A napenergia hatékonysága egyre növekszik az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy van egy pont, amikor gazdaságilag logikus lépés lesz a lakástulajdonosok számára leválni az elektromos hálózatról. És ez a pont közeledik.Több mint egymillió amerikai háztetőre telepítettek már napkollektorokat. Sokhoz akkumulátorok is csatlakoznak, ami azt jelenti, hogy egyre többen nem csak előállítani képesek a villamos energiát, hanem tárolni is.

Ez viszont oda fog vezetni, hogy egyre kevésbé fognak függeni a villamos energia hálózattól, ami a rezsiszámlák szempontjából jó hír, a közműszolgáltatóknak viszont az armageddont jelenti majd.

Egy új tanulmány szerint a részleges leválás a 2020-as évek elején sok háztartás esetében már realitássá válhat. Ez a pont akkor jön el, amikor a háztartások 80-90 százalékban maguk fogják majd előállítani és tárolni az elektromos áramot és a hálózatot csak „a biztonság kedvéért” használják majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló