Érdekes

Ezért lépnek félre valójában az emberek

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.09 | 08:18

A hűtlenség kiváltó oka legtöbbször egyáltalán nem a partner, akivel kapcsolatban vagyunk, sokkal inkább az önbecsülésünk, pontosabban annak hiánya.

A férfiak hajlamosak rá, hogy szexszel igazolják önmagukat, ha bármilyen okból kifolyólag nem érzik teljesnek a kapcsolatukat. Azért fordulnak máshoz, hogy a hiányzó figyelmet és törődést átadják és vissza is kapják – állítja Nicole Richardson kapcsolatszakértő. Sok férfi küzd azzal, hogy megnyíljon a párkapcsolatában, hogy őszintén beszéljen az érzéseiről és a szükségleteiről.

Talán nem tudják, hogyan hozakodjanak elő a szerelmüknek azzal, hogy nem érzik magukat megbecsültnek, teljesnek a kapcsolatban. Aztán vannak azok is, akik annyira félnek a kötöttségektől, hogy ha sebezhetőnek érzik magukat egy nő mellett, akkor szándékosan elkezdenek távolodni tőle

– mondja Richardson.

kép: unsplash

Vannak, akik szándékosan kezdik el tönkretenni a kapcsolatot ahelyett, hogy önmaguk előtt is bevallanák az érzéseiket. Inkább hallgatnak a fájdalmukról és a vágyaikról, mint hogy beismerjék őket és esetleg elveszítsék a párjukat emiatt. Dr. Wyatt Fisher, egy colorádói pszichológus szerint ezek az érzések felismerhetőek a férfiaknál. A negatív érzelmek kedvtelenségben, fáradékonyságban és kezdődő depresszióban manifesztálódhatnak. Persze ettől még nem a partnernek kell felszínre hoznia a sérelmeket, hiszen az egyetlen, aki pontosan tudja, hogy mit érez, az a férfi.

Richardson szerint a megcsalást ebben a helyzetben nem igazán lehet megelőzni és fontos minden megcsalt félnek tudnia, hogy nem az ő hibája, ha megtörténik a dolog. A partner döntése és tettei a saját felelősségét terhelik.

Még akkor is, ha a dolgok nem alakulnak jól, fontos tudatni a partnerünkkel, hogy értékeljük őt. Az emberek gyakran azért keverednek viszonyba mással, mert ott úgy érzik, hogy ott a figyelem középpontjában vannak, értékelik minden egyes apró tettüket és fontosnak érzik magukat

– folytatja Richardson.

A minőségi együtt töltött idő közelebb hozza egymáshoz a feleket, a kölcsönös figyelem, a testi kontaktus és az őszinteség segíthet abban, hogy ne sodródjanak még távolabb egymástól a párok. Persze ehhez mindkét félnek szükséges aktívan akarnia, hogy ez a kapcsolat működjön és tenniük is kell érte, ami rengeteg befektetett intimitást és nyitottságot jelent.

A pároknak úgy kell gondolniuk a kapcsolatukra, mintha egy növény lenne. Ha rendszeresen öntözik, elég napsugarat nyújtanak neki, táplálják a földjét, akkor virulni fog, hosszú éveken keresztül. Ha azonban elhanyagolják, szenvedni fog, egészen addig, míg el nem pusztul

– mondja Dr. Fisher.

A másik hibáztatása helyett a pszichológus szerint a kapcsolatukban elégedetlen férfiak számára az a legfontosabb tennivaló, hogy felismerjék a problémájukat, ami egy esetleges megcsaláshoz vezethet. Hogy egy példával éljünk, ha az együttlétek hiánya a probléma, az akár onnan is eredhet, hogy az érzelmi kapcsolat nincs megfelelően ápolva, ezért a nő kevésbé érzi magát nyitottnak a szexre. Ez az önmagába harapó kígyó esete, amit csak akkor lehet megoldani, ha a felek őszintén megnyílva beszélnek az érzéseikről és megpróbálnak közösen dolgozni a problémán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló