Érdekes

Ezt a titkos kávétesztet sok főnök beveti az állásinterjún: így nyűgözd le őket

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.05 | 12:32

Ezzel a teszttel döntik el, hogy felveszik-e a jelentkezőt!

Forrás: Unsplash

Az személyes állásinterjúk nagy részében általában már nem arra kíváncsi az interjúztató, hogy mi szerepel az önéletrajzodban. Hiszen valószínűleg az önéletrajzod győzte meg őket arról, hogy behívjanak egy személyes interjúra. A tudásod tehát megvan hozzá, hogy megkapd a munkát, de az még kérdéses számukra, hogy a személyiséged is megfelelő-e számukra.

Trent Innes, a Xero könyvelőplatform volt ügyvezető igazgatója, jelenleg a SiteMinder szállodaipari portál növekedési igazgatója felfedte a trükköt, amit egyre több vezető vet be az állásinterjú során. Első körben körbevezeti a jelentkezőt az irodában, megmutatják neki, mi, hol található, majd a konyhába mennek, ahol elérik, hogy egy kávés, teás vagy vizes pohárral a kezükben távozzanak.

Amikor a beszélgetés véget ér a vezető megfigyeli, hogy a poharat visszaviszi-e az adott személy a konyhába, elmosogatja-e. Ha nem, csupán ott hagyja az asztalon, az Trent Innes szerint rengeteget elárul a személyiségéről és egy ilyen személlyel a legtöbb vezető nem akar együtt dolgozni.

„Képességeket bármikor lehet fejleszteni, tudást bármikor lehet szerezni, de az ember személyisége nehezen változik”

– tette hozzá Trent Innes

Te mit gondolsz erről a trükkről?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló