Érdekes

Hogy mi? Négy szülő, hat gyerekkel, egy fedél alatt?

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.08 | 14:16

Exek működő kommunája, a gyerekek boldogságáért?

A tennessee-i Christianaban egy szokatlanul nagy patchworkcsalád él egy fedél alatt. A 32 éves anya és 41 éves férje, Ben Blackmer megosztják otthonukat a nő exével, és annak új párjával. A 32 éves exférj, Stephen Shephard és jelenlegi barátnője, a nála egy évvel fiatalabb Brandy Henderson is a család része. A négyes új szintre emelte a szülői létet: a házban lévő hat gyereket közösen nevelik.

Katie Blackmer szerint bevált a kommuna: teljesen jól kijönnek egymással.

Tízes egységnek hívjuk magunkat. Működik a terv: minden hangos és mozgalmas, de már nem is tudom, mit kezdenék magammal egy kihalt házban.

Kezdetben Ben és Katie vette birtokba az épületet. Katie-ék akkor már két éve elváltak, de a gyerekeik miatt szoros maradt a kapcsolatuk a volt férjével, Shepharddel. 5, 10 és 11 éves srácaik mellé egy tragédiát követően csatlakozott be a vér szerinti apa is, aki majdnem otthagyta a fogát egy autóbalesetben, amelyet a testvére nem is élt túl.

Mikor Stephent kiengedték a kórházból, azonnal magunkhoz hoztuk. Másfél hónapig 24 órás ápolásra volt szüksége. Mire meggyógyult, rájöttünk, hogy ez az ő otthona is, így velünk maradt. Elkezdett randizni Brandyvel, onnantól pedig már csapatként működtünk együtt.

Hendersonnak is volt már két gyereke, akik 7 és 9 évesek, illetve Ben is hozott egy 19 éves fiút az előző kapcsolatából. A felnőttek jó ideje ismerték már egymást, így nem volt gond összeszokniuk. Az apák azóta jóban voltak, hogy Katie ismét férjhez ment.

Henderson és Shepard tervezgette egy időben, hogy külön házat szerezzenek, de elképesztő magasak a környéken az ingatlanárak. Így nem költöztek el, és inkább a közös otthon költségeit felezik meg.

A ház egy mozgalmas hely: valaki mindig rikoltozik, szaladgál vagy kergetőzik. Ami igaz, az igaz: hangosan élünk, mintha kollégisták volnánk. Az elején idegeskedtem, mi sül ki ebből, de egy nagy, boldog család lett belőlünk.

Katie azért döntött úgy, hogy a nyilvánosság elé lép, hogy a történetükkel bátorítsa a közös szülői felügyelettel küszködőket:

Amíg szoros barátságként működik a családunk, addig támogatjuk egymást. Gyakran kapjuk meg azt, hogy ti mind megőrültetek?

Sokan a pokolba kívánják az exüket, örülnek, hogy ha tisztes távolságot tarthatnak egymástól. De nem csak negatív olvasata létezik a helyzetnek:

A gyerekeinken mindenki látja, milyen boldogok, mióta mindenki egy kupacban van.

idézi a családanyát a People.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.