Érdekes

Nyaralás idején a nők megfeledkeznek a védekezésről

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.10 | 12:32

Úgy tűnik, nyaralás közben a nők hajlamosak megfeledkezni a szexkalandok árnyoldalairól, különösen az alkohol hatására – derül ki egy friss kutatásból.

Egy kis bor, pihenés a tengerparton, távol az otthoni gondoktól… és a nők egy jelentős része máris megfeledkezik magáról, és azt hiszi, hogy az óvszer minden bajtól megvédi, ha egy kis kalandra kerül a sor. A kutatás során több mint 850 nő kockázatvállalásának mértékét vizsgálták, és kiderült, hogy valóban hajlamosak kirúgni a hámból szexuális téren is, ha kellőképp ellazultak vakációjuk során.

A fő okok: az alkohol, ami a gátlásokat ledönti, a mindennapi gondoktól való távolság, az anonimitás, a tetszetős környezet és a nyugalom az, ami ezekhez a gyakran veszélyes, súlyos következményekkel járó kalandokhoz vezet. Azok a nők, akik éltek már át hasonló kalandokat, kevésbé tartották veszélyesnek ezeket az eseteket, mint a hasonló tapasztalattal nem rendelkező társaik.

A kutatás során 18 és 50 közötti amerikai nők számoltak be nyaralási szokásaikról, ideérve huszonhárom szexuális preferenciát is. Úgy tűnik, bizonyos mértékig szinte mindenki lazább lesz: van, aki a megszokott, állandó partnerével hanyagolja el a védekezést, másik idegenek karjai közé zuhannak.

Liza Berdychevsky, a University of Illinois professzora a következőképp fogalmaz: „A mindennapi életünk minden perce be van osztva, állandóan fegyelmezni kell magunkat, ezért aztán vakáció alatt sok nő megfeledkezik a határokról és társadalmi normákról, és azt teszi, ami épp jólesik, megfeledkezve a veszélyekről”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló