Érdekes

8 centis, élő férget húztak ki egy nő agyából – az orvosok sem hittek a szemüknek

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.29 | 15:18

8 centiméteres férget távolítottak el egy ausztrál nő agyából.

1662222 / Pixabay

A nő feledékenységre, depresszióra panaszkodott, ezért kezdtél el vizsgálni, de arra senki sem számított, amit végül az agyában találtak.

Az idegsebész, dr. Hari Priya Bandi egy 8 centiméter hosszú férget húzott ki a nő agyából, ezután hívta fel az egyik kollégáját, Senanayaket, hogy tanácsot kérjen a további teendőkkel kapcsolatban.

A még élő férget egyenesen a CSIRO ( Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet) egyik tudósának laboratóriumába küldtük, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a paraziták terén

– mondta Senanayake.

Mint kiderült, a nő agyában egy Ophidascaris robertsi nevű gyűrűsférget találtak, amely leggyakrabban pitonokban telepedik meg, és eddig még nem volt arra példa, hogy emberben élősködjön.

A beteg egy olyan tó közelében él, amely a szőnyegpitonok kedvelt élőhelye, gyakran gyűjtött a tó környékéről őshonos füveket, növényeket, amelyeket főzéshez használt. A szakemberek úgy vélik, egy piton ürülékével érintkezhetett a beteg, és azután kerülhetett testébe a féreg, hogy evett belőlük.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló