Érdekes

Videó – Nézd meg, hogyan akar a Tesla alapítója, Elon Musk a Marsra utazni!

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.02 | 00:26

A Galaxis Útikalauz Arany Szív űrhajójának nevét viseli majd az első Marsra induló hajó, nézd meg videón, hogyan megyünk a Marsra!

A Tesla elektromos autók atyja szerint utazunk a Marsra, és azt is stílusosan kezdjük. Az első Marsra induló SpaceX űrhajó neve Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című kultikus regényéből a valószínűtlenségi hajtóművel ellátott Arany Szív űrhajó nevét fogja viselni. Elon Musk azért választotta ezt a nevet, mert jelenleg technikailag és tudományosan a Mars expedíció teljesen valószínűtlen, de mint mondta, ő éppen ezeket a valószínűtlen dolgokat szereti megvalósítani. Ezek után az már nem is meglepetés, hogy a SpaceX pont 42 raptor rakétameghajtó motorral fog indulni. Ez a szám az élet értelme Douglas Adams regényében.

A theverge.com videóján nézd meg hogyan beszél erről a 67. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson Elon Musk, hogyan rohannak az újságírók az első helyekért a bejelentés előtt, és hogy milyen scifibe illő 3D animációval ábrázolják a Mars űrhajót, vagyis, bocs, az Arany Szívet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló