Érdekes

Idős hölgynek adja ki magát a srác, hogy online csalókat leplezzen le

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.08 | 18:18

A csak Kitboga fantázianéven tevékenykedő fiatalember már több száz olyan csalót leplezett le, akik különféle trükkökkel próbálnak idős emberekből pénzt kicsalni.

Kitboga a hangját gép segítségével változtatja el, és úgy beszél, mintha idős férfi vagy nő volna. Egyik kedvenc karaktere a hetvenes éveiben járó Edna, akinek számítógépe meghibásodik, és ezért online vírusirtást szeretne.

A VICE kisfilmje bemutatja, ahogyan a srác hosszan beszél a csalókkal, Edna-hangon és stílusban: a csaló állítja, hogy végigfuttatott egy víruskereső programot a gépén, és rengeteg problémát talált, de 100 dollárt megoldja ezeket mindegyikét, sőt: kedvezményesen akár 3 évre is előfizethet a programra.

Már éppen fizetésre kerülne a sor, amikor az idős hölgy készpénzes fizetést kér, amin a csaló persze kiakad, hogy “hát nem szemtől szemben vagyunk egymással”, de végül már a postai csekket is vállalná, amikor Kitboga leleplezi önmagát: hogy nem is idős hölgy, és nem is létezik vírus, amihez segítség kéne.

Komikus, hogy ezen a ponton még a csalónak áll feljebb: arrogánsan közli, hogy végig tudta, hogy átverés az egész, és aljasnak találja, hogy valaki szórakozik vele. Kitboga állítja, hogy szinte mindig ez van: a szembesítéskor még a csalónak áll feljebb, hogy őt átverték, és mindig a csaló az, aki őt melegebb éghajlatra küldi.

Ahhoz, hogy valaki horogra akadjon, a scammerek sokáig puhítják az illetőt, ezért érthető, hogy nem örülnek, amikor kiderül, hogy Edna néni nem is létezik…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.