Érdekes

Kiderült, mennyit szerelmeskednek az emberek a karácsonyi időszakban – meg fogsz lepődni

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.08 | 07:18

Egy friss kutatás szerint a gyertyafényes, összebújós hangulat senkit sem hagy hidegen.

Az emberek többet bújnak össze karácsonykor, és az együttlétek után kilenc hónappal egy nagyobb baby-boom is következik – erősíti meg az eddig inkább népi bölcsességnek tartott gyanút egy friss kutatás, mely a közösségi médiában zajlott. A Google kereséseket és Twitter posztokat alapul vevő szakemberek a szex szóra keresés adatait számolgatták,  az adatok 130 ország internet-felhasználóitól érkeztek, a Föld mindkét félgömbjének területéről, mellyel azt kívánták igazolni, hogy az ünnepekhez köthető, kulturális hatások is szerepet játszhatnak az intimitásban, a pusztán biológiai tényezők mellett, melyek a változó fényviszonyoktól is függnek.

Az információk elemzése során a tudósok számára nyilvánvalóvá vált, hogy a szex iránti érdeklődés a fő ünnepi időszakban megugrik, akár csak kilenc hónappal később a születési ráta. A csúcsértékek karácsonykor főleg a keresztény világot jellemezték, a ramadán végén viszont a muszlim többségű országok produkáltak látványos eredményeket. (A hálaadás és húsvét ünnepekor a szerelem valamiért nem pörög ennyire fel.) A trend tartja magát, ezért vélik úgy a szakértők, hogy kulturális dologról van inkább szó, mint a napforduló előtti vagy utáni fényviszonyok által kiváltott, testi késztetésről.

Most, hogy a szeptemberben születetteket jól megmosolyogtuk, jusson eszünkbe, hogy a közegészségügyben dolgozóknak viszont hasznosak lehetnek ezek az eredmények, arra vonatkozóan, hogy mikorra és melyik régióba időzítsenek figyelem felhívó kampányokat a biztonságos szex témakörében – teszi hozzá a The Verge.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.