Érdekes

Kínos keresési szokásainkból csinált reklámot az Ikea

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.09 | 15:57

„Miért nem ír vissza”, „hogyan osszuk fel a költéseinket a párunkkal”, „túl sokat számítógépezik a fiam” – csak néhány gyöngyszem az Ikea felfrissült kínálatából. A svéd lakberendezési óriás népszerű Google-keresésekre nevezte át a termékeit.

Tanítani lehetne a módszert, amivel az Ikea maximumra pörgette a keresőmotor-optimalizálást. Megnézték, hogy mire gugliznak a legtöbbet a svéd felhasználók, és weboldalukon ezek alapján nevezték át a termékeiket. Persze úgy, hogy mindegyik kötődjön is az adott kereséshez.

Ha valaki bánatában a Google-höz fordul azzal, hogy a srác „nem ír vissza”, akkor az Ikea oldalát dobja fel a kereső, ami felajánl egy telefontöltőt, hogy biztos ne legyél lemerülve, amikor végre jelentkezik a szerelmed.

Kép: Ikea Retail Therapy
Kép: Ikea Retail Therapy

A „hogyan osszuk meg a költéseinket a partneremmel” keresésre feldobott abakusz számológép is egészen zseniális ötlet.

1
Kép: Ikea Retail Therapy

Arra is van tippjük, hogy mit vegyél fel, ha nem tisztel a családod.

Kép: Ikea Retail Therapy
Kép: Ikea Retail Therapy

A kampányt kitaláló reklámügynökség ötletét a mindennapi magánéleti gondok befolyásolták, legyenek azok akár tinik frusztrációi, a hűtlenségük miatt idegeskedő férfiak, vagy gyerekeikért aggódó anyukák. Attól zseniális a projekt, hogy egyáltalán nem erőltetett: tényleg sok olyan Ikea-termék van, amire a legkülönbözőbb parákat rá lehet húzni, amelyekre meglepően sokan keresik a megoldást a neten.

Gondoltad volna, hogy sok lány nő panaszkodik arra, hogy több férfit szeretne az életébe? Az Ikea ezt sem kezeli tabuként, nyolc fotó kirakására alkalmas képkeretet kínál.

Kép: Ikea Retail Therapy
Kép: Ikea Retail Therapy

Ha pedig úgy érzed, eltávolodtatok egymástól a partnereddel, a „Hogyan találjunk újra egymásra” nevű térkép segíthet.

Kép: Ikea Retail Therapy
Kép: Ikea Retail Therapy

Ha érdekelnek további gigaötletes, magánéleti problémákról elnevezett cuccok az Ikeától és tudsz angolul, akkor böngészheted a cég külön, erre a célra létrehozott honlapját.

(Forrás: Mashable, nyitókép: Ikea)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló